Vinilblogmeet

Vinilblogmeet în Garajul Europa FM

Atunci când mai mulți oameni faini se întâlnesc, iese o chestie interesantă, indiferent care e subiectul întâlnirii. George Zafiu a vorbit pe blogul său despre un pickup minune, cu look oldie dar cu multe dotări moderne. Apoi Cristian China dă peste articolul lui Zaf. Bum! S-au sfătuit ei și Cristian a aruncat propunerea bloggerilor, organizând #vinilblogmeet în Garajul Europa FM.

M-am înscris și eu, deoarece vinilul și muzica bună îmi aduc aminte de copilărie și primele mele aventuri audiofile. Prin 91 – 92 învârteam și eu viniluri și benzi de magnetofon prin diverse locuri. A fost complicat să respect regulile jocului. Trebuia să aducem un singur vinil și să propunem o singură piesă.

Toate vinilurile mele, ca și pickup-ul sunt acasă la părinții mei la Brăila. Și nu am avut timpul necesar să le recuperez de acolo. Mi-am îndreptat atenția spre magazine, căutând un artist sau o piesă care înseamnă ceva pentru mine, mai ales în ultima vreme.

Cu puțin noroc, am dat peste artistul care mă urmărește în ultima vreme și despre al cărui ultim album am mai scris o dată pe blog. Așadar piesa propusă de mine a fost Wherever I Go, Mark Knopfler ft. Ruth Moody. Knopfler cântă despre ce simte și vede și se inspiră mult din cărțile citite. Mai multe evenimente din viața sa sunt mereu prezente în piesele sale.

Wherever I go, câtată în duet cu Ruth Moody (despre care însuși Knopfler spune : oh boy, she sings…) este o poveste despre prietenie și prieteni. Prieteni care continuă discuții începute cu mulți ani în urmă de parcă nu ar fi trecut decât o clipă sorbită într-o ceașcă de ceai.

La #vinilblogmeet am cunoscut oameni foarte interesanți, de mult timp prezenți în reader-ul meu Feedly. M-am simțit ca un copil într-o lume a minunilor. Mai mult, organizatorii ne-au invitat să le vizităm studiourile.

Și astfel voci care ne urmăresc prin birouri, mașini, au căpătat formă și ne-au condus prin lumea lor fantastică. Și au fost de acord să ne dezvăluie o parte din magia petrecută în spatele microfoanelor și a butoanelor din studiourile de emisie sau producție.

Am ascultat Dire Straits, Nirvana, AC DC, Canon (o trupă românească veche veche… adusă de Călin Hera) dar și Toma Caragiu. Mulțumesc Cristian și Europa FM!

Update: și Bogdan Dărădan a adus niște viniluri faine, de pe vremea de când o făcea pe DJ-ul. Am ascultat de la el Technotronic…

21

One Response

  1. adriana
    1 iulie 2015

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.