Tracker - Ultimul album al lui Mark Knopfler

Am ascultat Tracker – noul album al lui Mark Knopfler

Atunci când ascult muzica unui artist trecut de perioada febrilă a uceiniciei muzicale – așa cum este Mark Knopfler – mă intrigă de fiecare dată capacitatea acestuia de a compune un album ca un tot unitar și nu ca o colecție de melodii imprimate pe acelasi CD.

La două săptămâni de la lansarea oficiala, Tracker se poate cumpăra deja în România. Mikișor mi l-a cumpărat ieri însă l-am ascultat abia azi.

11 piese înlănțuite într-o linie melodică matură, străbătute perpetuu de chitara incomparabilă a lui Knopfler. Temele abordate sunt demne de o operă literară așa cum poate fi echivalat Tracker.

După cum remarcă și Richard Ford – scriitorul care a comprimat ideea pieselor de pe Tracker și povestea lui Knopfler în două pagini scrise mărunt în broșura CD-ului – Mark Knopfler alternează idei clasice dar îndrăznețe precum tinerețe și bătrânețe, iubire și iubite, viața pe drum, nordul Angliei. Fiecare piesă este parcă o nuvelă și paradoxal, toate fac un roman.

Mi-e foarte greu să vă recomand o piesă anume, trebuie ascultat întreg albumul, însă Broken Bones, Lights of Taormina și Beryl m-au impresionat profund.

În broșură l-am găsit fotografiat și pe Bob Dylan, cel care i-a lansat pe Knopfler și trupa lui – Dire Straits. O poză necunoscută, unde Knopfler și Dylan cântă o piesă în duet.

Dylan in brosura de la Tracker

Dylan in brosura de la Tracker

Chitara lui Knopfler, cu dozele lui unice, basul lui Glen Worf, clapele lui Guy Fletcher și vocea discretă a solistei Ruth Moody, toate învăluite într-o simfonie de instrumente celtice, ne poartă odata cu fiecare piesă din Tracker într-o poveste care vrem să nu se termine.
Pentru ce e mai jos, recomand 1080 și full screen.

30

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.