Technics lansează SL-1210GAE Limited Edition

Technics lansează SL-1210GAE Limited Edition

Technics este o marcă foarte cunoscută în domeniul dispozitivelor audio și are unele produse emblematice care încântă audiofilii. Celebrul pickup SL 1200 merge mai departe, Technics revenind cu o nouă provocare. 

În acest an, Technics lansează  pickup-ul SL-1210GAE Limited Edition pentru a celebra cea de-a 55-a aniversare a mărcii. Acest model special se bazează pe gama foarte apreciată la nivel mondial – Grand Class SL-1200G Hi-Fi – prezentat într-o variantă complet neagră, o caracteristică devenită deja foarte populară și la alte produse recente ale Technics. SL-1210GAE va fi disponibil în Europa începând cu iunie 2020, într-o serie limitată de doar 800 de unități

Caracteristici speciale și exclusive ale modelului SL-1210GAE dedicat celei de-a 55-a aniversări a mărcii

Culoare complet neagră

Panoul superior al SL-1210GAE, confecționat din tablă de aluminiu de 10 mm grosime, este finisat prin anodizare, ceea ce îi conferă un aspect negru periat. În plus, butoanele de acționare și brațul prezintă de asemenea o finisare în negru mat, pentru un aspect uniform, premium.

Emblemă specială inscripționată cu numărul de serie

SL-1210GAE este fabricat integral în Japonia de către artizani pricepuți, cu un nivel ridicat de procesare manuală, pentru a garanta cel mai înalt nivel de calitate. Pe panoul superior este aplicată o emblemă specială, inscripționată cu numărul de serie care certifică faptul că acesta este un model dedicat celei de-a 55-a aniversări a mărcii.

Suporții antivibranți construiți din zinc sunt prevăzuți cu αGEL™, un material moale cu textură de gel, cu proprietăți remarcabile de absorbție a șocurilor, folosit de asemenea și în modelul vârf de gamă  SL-1000R, extrem de apreciat. Carcasa turnată din zinc de înaltă densitate oferă caracteristici remarcabile de amortizare a vibrațiilor și o fiabilitate excelentă pe termen lung. Noii suporți izolează eficient pick-up-ul de vibrațiile externe, garantând reproducerea sunetelor cu o fidelitate excepțională, păstrând fiecare nuanță și detaliu al semnalului muzical. 

Întrerupător de oprire a luminii stroboscopice

Oprirea luminii stroboscopice permite ascultătorului să se concentreze mai mult pe muzică, în special în ambiente cu luminozitate redusă.

Doza Nagaoka, instalată special din fabrică

La dezvoltarea SL-1210GAE, Technics a colaborat cu Nagaoka, un fabricant foarte respectat, cu reputație globală în domeniul sistemelor de imprimare audio și a dozelor de pick-up.

Nagaoka utilizează tehnologii de top la nivel mondial pentru microfabricarea materialelor greu de tăiat, iar în acest an va celebra cea de-a 80-a aniversare.

SL-1210GAE este echipat cu doza Moving Magnet(MM) tip JT-1210 care a fost reglată special de o echipă reunită de ingineri de la Technics și Nagaoka.

JT-1210 folosește o consolă Boron și este special reglată și proiectată pentru a oferi o performanță specială în focus și detalii comparativ cu alte doze Moving Magnet.

Acesta este disponibilă doar împreună cu pickup-ul SL-1210GAE.

Capacitățile sonore la superlativ ale dozei JT-1210 și ale sistemului de pick-up SL-1210GAE sunt garanția faptului că acest pachet complet în ediție limitată va fi cu atât mai valoros și dorit.

Caracteristicile SL-1210GAE 

Motor coreless cu acționare directă

Sistemele convenționale de pick-up au probleme cu degradarea calității sunetului cauzată de factori precum vibrații ale vitezei în timpul rotirii și rotirea neregulată numită „fluctuație.”

La SL-1210GAE, utilizarea motorului coreless cu acționare directă (fără miez de fier) elimină fluctuațiile. Astfel, construcția cu rotor dublu reduce încărcătura pe rulmenți menținând totodată un cuplu ridicat, și de asemenea reduce vibrațiile în timpul rotației. Acești factori permit reproducerea sunetului cald, cu un nivel înalt de detaliere, înregistrat pe discurile din vinilurile.

Tehnologie de control a turației motorului de înaltă precizie

Utilizarea tehnologiei de control al motorului dezvoltată pentru dispozitivele Blu-ray, precum și alegerea modului de funcționare în funcție de starea motorului, duc la un cuplu de pornire ridicat și o stabilitate maximă la viteză ridicată, pentru o redare optimă. 

Platan cu trei straturi

Pick-up-ul prezintă o construcție în trei straturi cu o placă superioară rigidă din alamă, o placă medie turnată din aluminiu și un mat solid din cauciuc pentru întreg ansamblul în vederea eliminării rezonanțelor nedorite, obținând astfel un nivel ridicat de rigiditate și amortizare a vibrațiilor.

Aceste elemente asigură o stabilitate uniformă de rotire și o masă inerțială ridicată superioară SP-10MK2 (sistemul de pick-up standard folosit de posturile de radio din întreaga lume), precum și o masă inerțială de peste două ori mai mare decât SL-1200MK5.

Reglare la nivel înalt a echilibrului

Atunci când distribuirea greutății platanului este neuniformă, se înregistrează vibrații în exces sau zgomote în timpul rotirii, ceea ce duce la degradarea calității sunetului.

Pentru a contracara acest lucru, echilibrul platanului este ajustat din fabrică folosind un echipament de reglare de înaltă precizie pentru fiecare piesă, după asamblarea sistemului de pick-up.

Sistemele care au suferit ajustări sunt etichetate „BALANCED” pentru a indica efectuarea ajustărilor corespunzătoare. 

Braț cu un grad ridicat de sensibilitate

Brațul este confecționat din magneziu ușor, cu un efect sporit de amortizare, fabricat prin trefilare la rece pentru a îmbunătăți caracteristicile materialului și pentru a obține gradul ridicat de precizie cerut.

În plus, sensibilitatea ridicată la deplasare se obține prin construcția tradițională a suspensiei cardanice de la Technics, cu axele de rotație orizontală și verticală intersectate într-un singur punct central și cu rulmenți de înaltă precizie într-o carcasă fabricată prin tăiere.

Conectori de înaltă calitate

Conectorii phono placați cu aur precum și terminalul de masă previn degradarea calității sunetului, permițând atașarea și detașarea cu ușurință a cablurilor. De asemenea, utilizarea de ecranaje metalice în interiorul carcasei reduce efectul zgomotului extern. 

Carcasă construită în patru straturi

Un panou negru din aluminiu de 10 mm, finisat impecabil, este adăugat peste construcția în trei straturi din aluminiu turnat, BMC (Bulk Moulding Compound), și cauciuc greu. Construcția în patru straturi combină rigiditatea necesară pentru amortizarea excelentă a vibrațiilor cu o construcție solidă superioară, finisată pentru un aspect luxos.

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse și soluții pentru clienți în domeniul electronicelor de consum, aplicațiilor rezidențiale, auto, a soluțiilor profesionale și a echipamentelor industriale. Compania Panasonic care, în 2018, a aniversat 100 de ani la înființarea sa, este activă la nivel global, fiind prezentă acum în 528 de sucursale și 72 de societăți asociate la nivel mondial, înregistrând vânzări nete totale de 61,9 miliarde EUR în anul încheiat la 31 martie 2020. Dedicată în permanență atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizează tehnologiile proprii pentru a crea o viață mai bună și o lume mai bună pentru clienții săi.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesați: http://www.panasonic.com/ro

23

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.