Neil Young lansează pe vinil albumul The Times

Neil Young lansează pe vinil albumul The Times

Venerabilul rocker canadian pur și simplu nu cedează. După ce cu mulți ani în urmă, Neil Young și-a luat rămas bun de la prieteni și a concertat chiar înainte de a suferi o operație pe creier pentru un anevrism, a continuat să compună, să susțină spectacole și să lanseze albume.

În mai multe intervenții în presă, Young a militat vehement împotriva formatelor digitale de slabă calitate, care după părerea lui estompează din ideea în sine de muzică. Nu s-a opus progresului ci chiar a încurajat producătorii de echipamente audio să aducă pe piață playere de înaltă rezoluție la un preț rezonabil, care să le facă accesibile publicului larg.

Majoritatea albumelor lui se găsesc încă sub formă de vinil, dar și a unui forma digital master, de 24 biți și 192 kHz.

Așa este și cu The Times, albumul pe care Neil Young îl lansase deja în format digital. Acum este în regim de precomandă vinilul și pe 19 februarie vine la pachet împreună cu o copie digilată de înaltă rezoluție.

Într-o Americă în derivă, cum altfel pot fi piesele lui decât puternic înclinate politic. Looking For A Leader – versiunea 2020 este un cântec care atestă atașamentul lui Young pentru mișcarea Black Lives Matter, admirația evidentă pentru Barack Obama și țintește disprețuitor direct către iresponsabilitățile lui Donald Trump, viitorul fost președinte.

Pe același album, Young a inclus o versiune proprie a piesei The Times They Are A-Changin’, scrisă de bunul său prieten Bob Dylan.

Veți găsi pe album și o variantă actualizată a piesei Looking for a Leader, de pe excelentul album Living With War din 2006.

Lista completă a pieselor este:

1. Alabama
2. Campaigner
3. Ohio
4. The Times They Are A-Changin’
5. Lookin’ for a Leader 2020
6. Southern Man
7. Little Wing

Vă spuneam despre războiul lui continuu cu companiile de streaming. Acesta este motivul pentru care acest abum nu va fi prezent așa curând pe Spotify sau Tidal.

Îl găsiți însă pe The Greedy Hand, magazinul online al artistului, alături de cele mai importante albume ale sale, desigur pe vinil și pentru unele dintre ele și în format digital de înaltă rezoluție.

40

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.