MTI100 – un pickup all in one de la McIntosh

MTI100 – un pickup all in one de la McIntosh

Marii giganții ai industriei audio revin la origini. Vinilul nu mai este considerat un moft ci o sursă audio extrem de serioasă, care trebuie tratată ca atare, indiferent că folosești echipamente entry level sau high end.

În căutarea unei configurații utile, compacte și performante, inginerii de la McIntosh au livrat de curând pe piață modelul MTI100, un pickup all in one cu caracteristici uimitoare, demne de prețul pe măsură stabilit de compania americană.

MTI100 are nevoie doar de niște boxe ca să compună un sistem audio complet. Mai mult, combină tehnologii vechi dar și moderne. Poți să asculți un vinil, dar poți să te conectezi la el prin intrările analogice, digitale sau chiar prin Bluetooth.

Pickupul permite ascultarea vinilurilor (la cele două turații obișnuite, 33 1/3 și 45 rpm). Platanul din aluminiu cântărește puțin peste 3 kg și împreună cu brațul făcut tot din aluminiu, se sprijină pe o foaie de sticlă de 9.5 mm. (aceeași sticlă găsită la amplificatoarele high end McIntosh). O placă metalică de 6.35 mm, plasată sub sticlă, concură la stabilitatea foarte bună a aparatului și la lipsa vibrațiilor care ar putea fi transmise în braț.

Platanul este antrenat printr-o curea de un motor sincron, de curent alternativ, ceea ce aduce o constanță a vitezei de rotație.

MTI100 are o doza MM Sumiko Olympia, un model upgradat care promite un răspuns mai bun în frecvență și o dinamică mai îndrăzneață.

Ca să sune perfect, inginerii de la McIntosh au ales un preamplificator de doză MM cu tuburi 12AX7, cu corecții RIAA, foarte bine ecranat. Eu construiesc un astfel de preamplificator cu tuburi și alegerea celor de la McIntosh îmi confirmă că sunt pe drumul cel bun.

Amplificatorul final este construit în clasa D și livrează 80 W pe boxe de 4 ohmi sau 50 W pentru boxe de 8 ohmi. S-a ales clasa D pentru dimensiuni reduse, atât ale transformatorului cât și ale condensatorilor de decuplare. Nu ar fi fost spațiu pentru altceva, deși unii cârcotași se plâng că era loc măcar de un amplificator AA.

Intrările analogice și digitale, selectabile manual, permit conectarea unui CD player sau al altei surse de semnal, cu care vă completați acest sistem audio inedit. Intrările digitale sunt atât optică cât și pe conector coaxial.

Vă spuneam și de interfața Bluetooth. Construit după standardul 4.2, interfața Bluetooth permite conectarea cu toate sursele audio existente care dețin bluetooth. MTI100 are o antenă externă pentru o recepție mai bună Bluetooth.

MTI100 este gândit să lucreze de exemplu cu incinte de raft. De multe ori acestea nu redau frecvențele joase la nivelul dorit de audiofili. Pentru asta, specialiștii de la McIntosh pun la dispoziția audiofililor o ieșire specială pentru conectarea la un subwoofer activ.

Nu este de omis nici ieșirea pentru căști (jack 6.3 mm) plasată frontal, pentru o experiență personală, fără a deranja sau a fi deranjat.

Sursele se comută atât local, cât și din telecomanda inclusă. Telecomanda permite și controlul volumului.

Chiar dacă prețul lui MTI100 este prohibitiv pentru mulți dintre noi, McIntosh dă un semnal pe piața HiFI și mă aștept să vedem în curând mai multe configrații all in one, cu etaje cu tuburi dar și tehnologii moderne.

26

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.