Alpin Resort, o alegere firească

Alpin Resort, o alegere firească

La trei ore de București, pe pantele înverzite din Poiana Brașov, înconjurat de brazi falnici și munți îndrăzneți am descoperit Hotelul Alpin, pentru care sincer, o denumire mai exactă ar include termenul de Resort.
Asta pentru că este atent împărțit în 3 secțiuni, interconectate printr-un centru de relaxare și SPA. Cele trei secțiuni ale resortului, Hotelul Alpin, Alpin ApartHotel și Casa Alpin împart 4 restaurante și o braserie, două terase și desigur fantasticul centru de sport și relaxare.
Săptămâna trecută am petrecut acolo două zile alături de colegii de la Kooperativa 2.0.
Provocarea a fost mare pentru noi, având în vedere că vizitam cel mai mare resort din afara Bucureștiului. Pentru România, un resort de 850 de camere, toate de 4 stele, înseamnă ceva și vă spun că impresia cu care am rămas este una deosebită.

Vă spuneam de cele trei secțiuni ale complexului. Vă povestesc pe scurt despre ele, deoarece fiecare are farmecul ei.
Alpin Hotel este secțiunea clasică – care conține 140 camere duble și 4 apartamente. Camerele sunt atent mobilate, conform standardului de 4 stele, de remarcat tușa de nostalgie pe care o dau fotografiile prezente acolo – fotografii de la jumătatea secolului trecut și chiar mai vechi.

Colegii mei au glumit, descoperind într-una din fotografii un schior care semăna extraordinar cu mine. După câteva indicații de regie, au făcut fotografia de mai jos, care m-a distrat enorm:

IMG_7220

Alpin Apart Hotel are 114 apartamente executive, care sunt alegerea mea pentru un sejur de familii – cu 1 – 2 copii. Un living generos, dormitorul imens si o terasă cu privelisti care te fac să revii acolo. Familiile se vor simți ca acasă. Copiii pot petrece timpul la locurile de joacă, atelierele creative susținute de angajații hotelului, în timp ce părinții se relaxează în centrul SPA.

Alpin Casa este o adevărată întarcere în timp, cu un stil preluat din anii ’20-’30. Atât camerele (25 + 7 apartamente), cât și spațiile comune sunt decorate atent cu elemente clasice care produc o atmosferă de epocă.

Cele trei părți de cazare ale resortului sunt deservite în comun de un centru SPA, o piscină interioară, sala de fitness, saune și spații de relaxare și joacă.
Am găsit inclusiv 7 escape room-uri, care de altfel fac subiectul unui articol al colegului Alexandru, mare specialist în domeniu.
Eu vă voi povesti despre piscină și SPA, deoarece întâmplător cu asta mă ocup în viața profesională.
O piscină semiolimpică interioară necesită o muncă enormă de întreținere și am încercat să fiu cârcotaș și să caut puncte slabe însă nu pot scrie decât lucruri bune.

Eu personal recunosc imediat o apă bine tratată, având în vedere că lucrez în domeniul piscinelor de 16 ani. În ceea ce-i privește pe colegii mei, la 2 minute după ce am intrat în apă, le-am recomandat să-și dea jos ochelarii de înot, garantându-le că nu vor avea ochii roșii – deși claritatea perfectă a apei denota fără îndoială atât tratarea chimică a apei cât și o filtrare mecanică excelentă.

Și am avut dreptate. Am stat 4 ore la piscină în prima zi, și aproape 2 în apă și totul a fost perfect. Am intrat în sala piscinei în afara orelor de program (fără să anunț în prealabil personalul hotelului) și am descoperit cu mare bucurie că instalația de filtrare funcționa și atunci (ceea ce e normal și firesc, dar nu se întâmplă peste tot).

Legat de apa din piscină, un aspect foarte important este temperatura. M-am bucurat enorm că aceasta nu depășea 28 de grade, având în vedere că în multe din piscinele acoperite din țară, propietarii cedează insistențelor clienților pentru o apă mult mai caldă.

O mare greșeală, pe care cei de la Alpin au evitat-o foarte elegant. Mai întâi au amenajat o mică piscină pentru copii (cu instalație de filtrare și încălzire separată) – care are un alt regim de temperatură. Apoi au instalat și o cadă de hidromasaj, unde firesc, temperatura era de 38 grade, o etapă intermediară între piscină și saunele prezente în complex.

Păstrarea temperaturii apei din piscină într-o valoare normală și utilizarea unor agregate de dezumidificare corect dimensionate aduc după sine o atmosferă plăcută în sala piscinei. Am remarcat că aerul nu numai că era recirculat pentru a fi uscat și încălzit, dar se simțea și prezența unui aport de aer proaspăt, care elimina eventualele mirosuri datorate tratamentului chimic al apei.

Împreună cu colegii, am probat și cada de hidromasaj și saunele (uscată și umedă), intrând succesiv în ele de mai multe ori și ne-am bucurat de efectele lor benefice. Sauna clasică are cuptor electric și pietre, menținând tradiția finlandeză în domeniu. Mi-a plăcut în mod deosebit vitroceramica din sauna umedă, aplicată în ton cu restul finisajelor. Ambele saune sunt atent îngrijite și aerisite în afara orelor de funcționare, nu am remarcat de loc mucegai sau miros de apă stătută.

Nota 10, atât pentru piscine cât și pentru saune și cada de hidromasaj. Având în vedere că personalul hotelului nu știa că printre bloggerii vizitatori se află și un specialist în piscine, consider părerile mele obiective. Accesul în piscină și saune va fi pentru vizitatorii hotelului o adevărată relazare, ei putând lăsa deoparte orice grijă legată de igienă și profesionalism.

Pentru cei care doresc să beneficieze de tratamente SPA, la Alpin veți găsi o ofertă foarte diversă. Saloanele de SPA sunt dotate cu echipament de ultimă oră, care permit efectuarea de o mulțime de tratamente și proceduri SPA.

Cât despre ambianța de acolo – vă las să vedeți fotografiile:

Restaurantele a la carte ne-au îmbiat cu o mulțime de bunătăți, gătite cu multă atenție.

IMG_5855 cheesecake

Colegii au mâncat și alte bunătăți, eu le-am fotografiat doar pe cele mâncate de mine….

Pentru un weekend cu copiii la munte, o cură detox, un teambuilding sau o conferință, cel mai mare resort din afara Bucureștiului este o alegere firească. Mi-a plăcut mult acolo și voi reveni cu siguranță. Cu familia sau colegii…

28

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.