15 minute cu și despre Jeff Ascough. Lumină, fotografie și familie

15 minute cu și despre Jeff Ascough. Lumină, fotografie și familie

În orice combinație, cele trei noțiuni reprezintă viața de zi cu zi a lui Jeff Ascough. Considerat pe bună dreptate unul dintre cei mai mari fotografi din lume, specializat în fotografii de nuntă, Jeff a venit în România în calitate de ambasador Canon.
Prin amabilitatea prietenilor de la Canon România, am avut șansa să discut cu Jeff și mi-ar plăcea să vă pot împărtăși și vouă din bucuria pe care am simțit-o ascultându-l.
Jeff și-a început cariera în fotografie la 21 de ani, printr-o întâmplare care i-a deturnat intenția de a studia psihologia. Îndemnat de tatăl său, Jeff a preluat o afacere de familie, punând suflet și tranformând-o ulterior într-o pasiune. O pasiune care s-a transpus într-o carieră uluitoare.
Dacă la început Sarah – soția lui Jeff – s-a implicat în aventura lui Jeff ajutându-l în editarea miilor de fotografii făcute pentru clienții lor, de ceva vreme ea a început să fotografieze, avându-l ca îndrumător pe Jeff. Iar acum, după cum spune Jeff, el este nerăbdător după fiecare eveniment să urmărească fotografiile făcute de Sarah, deoarece de fiecare dată ea îl uimește cu cadre naturale, lipsite de statica unor aranjamente de scenă.
Jeff este pasionat de lumina naturală. O caută în fiecare cadru și de cele mai multe ori transformă fotografiile în alb negru pentru a reda mai bine lumina și opusul ei.
Fotografiile de nuntă reprezintă pentru Jeff amintiri valoroase, pe care cei pozați să le împartășească peste ani, preluând din ele starea emoțională a acelei zile memorabile.
Am discutat cu Jeff și despre impactul pe care îl are tehnologia asupra fotografiei. Am luat ca exemplu filmul realizat de Canon Professional Network în care Jeff îl introduce pe faimosul fotograf de război Don McCullin în fascinanta lume a fotografiei digitale.
Tehnologia aduce după sine mai multă libertate fotografului,  permițându-i să se concentreze exclusiv pe suprinderea momentului. Sensibilitatea crescută a senzorilor, viteza uimitoare a noilor obiective, precizia modernelor sisteme de focalizare și stabilizare a imaginii sunt realizări tehnice deosebite, care îmbunătățesc performanțele globale ale noilor camere digitale, transformându-le în urmași firești ai vechilor sisteme pe film. Ochiul, mintea și instinctul fotografului rămân esențiale, tehnologia venind numai să ajute și să completeze măiestria căutătorului de lumină.
Ca și ambasador Canon, Jeff a venit în România și pentru a ne prezenta noul model Eos 1DxMarkII,  vârful de lance al producătorului Canon. După discuția cu Jeff, am văzut total diferit noul aparat. Este o unealtă minunată, care odată condusă de ochiul și mintea fotografului, captează lumina într-o manieră fantastică.
Despre Jeff puteți citi mai multe pe site-ul său http://www.jeffascough.com

Mulțumesc Jeff, mulțumesc Canon România, mulțumesc Fotodia Studio pentru fotografii.

24

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.