Spa gonflabil Mono - MSpa

Spa-ul tău de acasă, cu un buget mai mult decât rezonabil

Probabil că știți, dacă ați citit articolele mai vechi de pe blog despre faptul că îmi plac piscinele și tot ce ține de domeniul acestora. Admir și am scris despre piscine și căzi de hidromasaj construite din beton, cu finisaje minunate din vitroceramică.

Nu întotdeauna este posibil să construim așa ceva. Nu avem spațiu, nu avem buget sau timp de oferit unei asemenea investiții. Există însă soluții alternative. Vă prezint astăzi una.

Vă vorbesc astăzi cu multă emoție despre un produs pe care mi l-au adus în atenție prietenii și foștii mei colegi de la firma Aqua Therm Co. Este firma unde mi-am făcut ucenicia, unde am învățat enorm de multe lucruri din domeniul piscinelor.

La Aqua Therm Co am văzut aceste modele de căzi de hidromasaj gonflabile, produse de M-SPa. Despre ele se vorbește folosind o mulțime de denumiri (spa gonflabil, spa portabil sau chiar jacuzzi gonflabil, cu îngăduința inimoasă a limbii române, care a preluat această marcă pentru a indica un produs).

Avantajul enorm al acestor spa-uri gonflabile este că pot fi amplasate oriunde avem o suprafață plană care poate susține greutatea volumului de apă conținut și a persoanelor care o ocupă (estimez pentru modelul cel mai mare în jur de maxim 1200 kg pe 2.5 m2).

Înainte de a vă monta spa-ul, asigurați-vă că puteți aduce la locul amplasării un circuit electric monofazat, conectat obligatoriu la împământare. Vă recomand chiar să vă asigurați că în tabloul electric al casei aveți pe acest circuit, o siguranță automată cu protecție diferențială.

Și ca să pară totul nu doar practic, dar și amuzant, principala operațiune pe care trebuie să o faceți după ce v-ați hotărât asupra locului amplasării și l-ați debarasat de orice obiect ascuțit sau poate încurca este să potriviți grupul tehnic conform instrucțiunilor și apoi să umflați cada cu pompa din dotare.

Nu reiau aici întreg procesul de instalare, el este prezentat amănunțit atât în manualul de instalare, dar și pe DVD-ul livrat odată cu cada.

Am inclus aici filmul producătorului M-SPa, pentru a vă ilustra ușurința procesului de instalare. Aveți nevoie cam de 15 minute, la care adăugați timpul necesar umplerii căzii. (în funcție de debitul disponibil de apă rece pe care îl aveți la cel mai apropiat robinet de unde veți aduce apa cu un furtun).

Film instalare / Spa gonflabil Concept Mono de la M-spa

În ceea ce privește dotările tehnice, mă voi referi la modelul de top, respectiv Concept Mono 6, pe care l-am testat la prietenii de la Aqua Therm.


Are în componență tot ce-i trebuie: pompă de filtrare, filtru, blower (pentru circuitul de aeromasaj), încălzitor electric, generator de ozon (care reduce simțitor cantitatea substanțelor chimice de întreținere).

Caracteristici:

Culoare exterior: maro (aspectul este incredibil, nu-ți vine să crezi că este un produs gonflabil)
Culoare interior: gri
Capacitate: 6 persoane
Dimensiuni: 1,73m diametru X 0,65m înălțime
Dimensiune interior: 1,63 m
Capacitate apă: 930 l
Temperatura maximă apă: 42 °C pe care o puteți atinge folosind încălzitorul din dotare cu un gradient de 1,2-1,8 °C/h
Număr jeturi de aer: 138
Alimentare electrică: 1×220 V, 50 Hz
Panou de control extern (pentru comenzi imediate dar și programarea funcționării)
Putere electrică instalată: 2300 W din care:
Putere incalzitor: 1500 W
Putere blower: 720 W (3 trepte de regaj:300W/500W/720W)
Pompa de filtrare: 60W (12V) cu un ciclu de autofiltrare de 4h
Generator de ozon incorporat: 30-50 mg/h  (5,5 W)
Greutate (goală): 37 kg

Iată ce găsiți în cutie:
Acoperitoare SPA gonflabilă cu prindere cu chingi de corpul spa-ului (vă apără cada de ploaie și de radiații ultraviolete care încurajează proliferarea algelor)

Cada SPA propriu zisă
Grup tehnic cu echipamente electrice rezistente la stropire, telecomanda cu fir.
Pompa manuala pentru umflare SPA, cu furtun, manomentru si ventil
Covor izoterm din spuma / polistiren
Cartus filtrant
Adaptor ventil de golire apa din SPA
Cheie service pentru stuturi de intrare si iesire
Cheie service pentru ventilul de umflare
Kit pentru reparații
DVD cu instrucțiuni tehnice

V-am amintit de kitul de reparații, deoarece cada este gonflabilă, deci există posibilitatea de a fi perforată din greșeală – de voi, copii voștri sau chiar de animalele de companie. Ne plac la nebunie câinii și pisicile, dar ar fi minunat dacă i-ați ține la distanță (odată pentru siguranța lor și apoi pentru a preîntâmpina găurirea spa-ului).

Insist și asupra siguranței voastre și a copiilor. Copiii nu au ce căuta în cadă nesupravegheați. Nici ei și nici voi nu puteți sări în cadă. Citiți cu mare atenție toate instrucțiunile de securitate cuprinse în manual.

Căzile din această gamă pot fi cumpărate online de la Emag, din webshopul firmei Aqua Therm sau direct de la sediul lor. Nu ezitați să-i întrebați orice despre căzi de hidromasaj și piscine, pentru că veți găsi aici persoane competente cu mulți ani de experiență.

37

One Response

  1. havuz market
    14 mai 2020

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.