Dragă David,

Dragă David,

Mesajul acesta e scris la persoana întâi singular, dar o cuprinde și pe Mikișor, cea care te-a adus pe lumea aceasta.

Nu vreau să-ți povestesc acum despre cum te-ai născut, pentru că am repetat această poveste de prea multe ori. La fel de mult prea multe ori îți spun diverse și apoi le repet ca o moară stricată. Aș vrea să cred că totuși în ultima vreme m-am transformat. Sau mai bine zis am învățat să-ți fiu tată. Pe 25 martie împlinești 15 ani și așa că vreau azi să-ți spun câteva cuvinte, care sper și să-ți rămână în suflet.

Am ales intenționat fotografia de mai sus, pentru că acolo ești char tu, în mediul care îți place cel mai mult. M-am obișnuit deja să te lăsăm să alegi tu destinațiile călătoriilor pe care le facem și nu mă mai surprinde când alegi din nou un loc din Orientul Mijlociu sau Africa de Nord.

Mi-aș dori enorm să ai puterea să visezi în continuare, așa cum ai făcut-o și până acum. Visele tale te-au purtat virtual în întreaga lume și apoi ne-au dus împreună, fizic acolo unde ți-ai dorit tu cel mai mult.

În ultimii 13 ani am luptat din răsputeri să te modelăm după cerințele societății în care trăim. Probabil că am reușit sa-ți insuflăm o parte din ceea ce societatea numește comportamente adecvate, care să te ajute să te încadrezi în tipicul prezentului. În același timp, realizăm că felul tău de a fi ne place din ce în ce mai mult și sperăm să-ți păstrezi mereu această sinceritate și adresare directă. Și dacă nu poți să șoptești, continuă să spui ce vrei și ce simți cu glas tare.

Și vreau să dai mai departe toată iubirea pe care ai învățat să o primești. Îmi place enorm că folosești expresia ”te iubesc” pentru noi și ceilalți dragi din viața ta. La fel, ai învățat să mulțumești. Credința mea este că purtat de aceste două expresii ”te iubesc” și ”mulțumesc” vei putea să rămâi un om minunat.

Alături de tine au fost și sunt mulți oameni incredibili, care te-au susținut necondiționat. Să nu îi uiți, să te gândești mereu la ei cu gratitudine și să-i păstrezi în inima ta. Și să încerci la rândul tău să-i ajuți pe cei ce au nevoie de tine. Pentru că astfel, tot ceea ce au făcut atât de mulți oameni pentru tine, din familia ta, prieteni dar și necunoscuți va înflori și lumea cu adevărat va fi mai bună.

Te rog să ne încânți mereu cu simplitatea creativă a fotografiilor tale. Este evident că lumina te iubește, așa cum o adori și tu. Și indiferent că folosești o cameră sofisticată sau doar telefonul, imaginea surprinsă de tine are suflet și spune o poveste minunată.

Mai jos am pus niște imagini ale celor dragi ție. Nu sunt toți, sunt doar cei ale căror fotografii le-am găsit rapid. Mai sunt și alții, foarte mulți. Aș vrea să am acces la albumul tău de selfiuri 🙂

La mulți ani, David!

34

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.