Un sfat care îți face vara mai bună lângă piscina ta

Un sfat care îți face vara mai bună lângă piscina ta

Există o idee preconcepută cum că tratarea apei și întreținerea unei piscine și de multe ori construcția ei sunt o joacă de copil. Facem o groapă, turnăm ceva beton, îngropăm niște furtune, amestecăm niște soluții și piscina e gata. E gata până când în săptămâna ulterioră inaugurării remarcați cu stupoare că apa în piscină nu seamănă cu cea văzută în filme sau prin resorturile din destinațiile voastre de vacanță.

Lucrez de 18 ani în domeniul instalațiilor și piscinele au fost pentru mine o pasiune dezvoltată din mult studiu și muncă depusă pentru a colecta, testa și aplica informații care lipseau din România. M-am ocupat și de piscine de jucărie, dar am avut foarte mulți clienți care au construit și întreținut piscine grozave folosind experiența mea.

Le spun mereu clienților mei că piscina trebuie să însemne relaxare și siguranță. Sunt multe aspecte care concură în obținerea unei experiențe plăcute, însă planificarea corectă și aplicarea unor sfaturi particularizate pentru situația piscinei tale, te pot scuti de stress și bani cheltuiți pe experimente.

Mulți clienți se mirau că atunci când îi consiliam în privința locului de amplasare a piscinei, îi întrebeam despre plantele, copacii existente(ți) sau planificate(ți) a fi plantate(ți), direcția vântului dominant și despre vecinătatea unei păduri sau teren agricol. La fel despre o apă curgătoare sau baltă de prin jurul casei. Există foarte mulți factori care inflențează funcționarea corectă a unei piscine, în afară de poziționarea ei pe ochiul dragonului (nu mă înțelegeți greșit, n-am nimic cu feng shui-ul…)

Foarte mulți dintre voi vă doriți o piscină în care să înotați și presupuneți că lungimea ei ar terbui să fie cel puțin cât al unei piscine olimpice. De multe ori, după câțiva ani de funcționare a piscinei remarcați că nu înotați în ea mai mult de 15 minute pe săptămână.

Un constructor vă poate sfătui să construiți o piscină oricât de mare, pentru că el va câștiga proporțional cu mărimea ei. Un consultant va pune însă în balanță aspecte economice și sociale atunci când vă va recomanda lungimea piscinei voastre.

O instalație de piscină proiectată și executată corect funcționează corespunzător. Sunt situații în care mici scăpări duc la chestii neplăcute. Un robinet închis pe jumătate, o supapă de sens montată invers,  un filtru montat incorect, oricare situație poate umbri experiența voastră la piscină.

Mi s-a întâmplat să merg la o piscină în Delta Dunării, 4 ore cu mașina și apoi două ore cu o barcă. Administratprul acelei locații turistice era nemulțumit de cum funcționa instalația de filtrare și dorea să îi adauge orice aparat, la orice cost, numai să păstreze apa limpede.

Înainte să plec acolo, am schimbat multe email-uri și apeluri telefonice prin care l-am rugat să-mi confirme scheme de funcționare, etc. Din cele spuse de dânsul, totul părea în regulă și mă pregătisem să discut despre tratamentul chimic, convins că una din etapele acestuia nu este făcută cum trebuie.

Când am ajuns acolo, am remarcat cu stupoare că vana multifuncțională a filtrului era pe poziția recirculare, practic apa nu trecea prin filtru. Am întrebat de când este așa și mi s-a răspuns că de la instalare nu a umblat nimeni la el, pentru că așa le-a spus instalatorul. Adică mai întâi nu se filtra apa și nici vorba de nicio întreținere a filtrului.

În două ore apa era cristalină și administratorului nu-i venea să creadă că putea avea o astfel de apă în piscină fără nicio îmbunătățire a instalației. Și nu am făcut nicio vrăjitorie, am remarcat numai un regim anormal de funcționare.

Am scris rândurile de mai sus pentru a vă reaminti cât de important este să apelezi la oameni care știu ce fac, măcar pentru un sfat. Și pentru că a venit vara și veți porni din nou piscinele.

Pentru tratarea apei, recomand substanțe Bayrol, pe care le puteți găsi și aici.

45

10 Responses

  1. Alin
    26 iunie 2019
    • Mihai Stescu
      26 iunie 2019
      • alinescoo
        26 iunie 2019
  2. Codruta
    27 iunie 2019
    • Mihai Stescu
      27 iunie 2019
      • Liviu
        5 iulie 2019
        • Mihai Stescu
          5 iulie 2019
          • Liviu
            7 iulie 2019
  3. Stefan Dragos
    30 iunie 2019
    • Mihai Stescu
      30 iunie 2019

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.