5 sfaturi pentru a vă păstra apa curată în piscină

5 sfaturi pentru a vă păstra apa curată în piscină

În sezonul de vară, mai ales în perioadele caniculare, tratarea apei din piscină poate fi o provocare. Am sintetizat 5 aspecte care vă vor ajuta să vă relaxați lângă piscina din grădina voastră, și să aveți o apă cristalină.

1. Filtrarea apei este foarte importantă. Un filtru corect dimensionat permite reținera majorității impurităților mecanice. Ca și debit de filtrare, aveți în vedere o circulare completă a apei din piscină în 5-6 ore. (De exemplu la o piscină de 20 mc, debitul sistemului de filtrare trebuie să fie de minim 3.5 m3/h. )
Iar ca ore de funcționare pe zi, începeți cu 12 ore din 24, ajustând ulterior acest interval după rezultate. Vă recomand să montați pompei un programator și să împărțiți intervalul de funcționare pe întreaga lungime a zilei, păstrând perioade de pauză pentru răcirea pompei.
Verificați de două ori pe săptămână în perioadele caniculare presiunea din filtru (acolo unde sistemul deține manometru) și spălați filtrul de câte ori remarcați creșterea presiunii.

2. Alimentați pe cât posibil piscina dintr-o sursă de apă cât mai curată (cu puține metale și o duritate medie). O apă foarte dură și cu multe metale în ea ridică probleme mari de tratare și obligă renunțarea la clor ca și soluție de oxidare. Utilizați aceeași apă și pentru completările ulterioare.

3. Verificați și mențineți valoarea pH-ului apei în intervalul 7.2 – 7.4
O valoare corectă a pH-ului permite celorlalte substanțe să acționeze cu randament cât mai mare.
Vă dau un singur exemplu. Clorul are randament de 10 % la valoarea pH-ului de 8. Asta înseamnă că veți pune mult clor în apă, prezența sa nu va fi simțită decât prin miros, randamentul său fiind aproape zero.

4. Acoperiți piscina atunci când nu o utilizați. O prelată flotantă, cu bule, este o soluție ieftină și vă protejează piscina de multe impurități aduse de vânt, permițând în același timp o încălzire a apei de la soare.

5. Folosiți chimicale și testere pe care fie le cunoașteți foarte bine, fie vi le-au recomandat persoane de încredere. În ultimii 8 ani am folosit și recomandat clienților și prietenilor mei exclusiv marca Bayrol – cu care nu am dat greș niciodată. Calitatea lor nu este pusă sub nicio formă la îndoială. Am înțeles că se găsesc și la emag – vezi aici.

Am adăugat acestui articol câteva fotografii de la o piscină supraterană instalată în București, unde m-am luptat mult cu manganul și sulful.

43

11 Responses

 1. Stefan
  5 iulie 2017
  • Mihai Stescu
   5 iulie 2017
 2. naum
  6 iulie 2017
  • Mihai Stescu
   14 iulie 2017
 3. Stuparu
  26 iunie 2020
  • Mihai Stescu
   29 iunie 2020
 4. Cristi
  28 iunie 2020
  • Mihai Stescu
   29 iunie 2020
 5. Flori
  21 august 2020
  • Mihai Stescu
   24 august 2020
 6. Panazan Daniel
  8 iunie 2021

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.