Safety first

Inițiativa pentru Școli Sigure

În timpul scurs de la tragedia produsă în Clubul Colectiv, am hotărât să nu scriu nimic  pe blog dacă nu am ceva clar de spus, care poate ajuta pe cei îndurerați. Mass media, online-ul au fost pline de informații disparate, deformate cu sau fără voie, care au accentuat starea de confuzie. Cei pierduți acolo și cei care se zbat acum între viață și moarte ne obligă să ne măsurăm cuvintele și să nu-i uităm.

Mă bucur că acest articol aduce în atenție o inițiativă onorabilă. Am fost cu toții șocați când ministrul educației a declarat că foarte puține școli din România dețin autorizațiile necesare de funcționare din punct de vedere al instalațiilor de prevenire și stingere a incendiilor. Nu doresc să polemizez acum de ce se întâmplă asta, în meseria mea de instalator am fost martor de multe ori la dotarea halucianantă a multor instituții cu echipamente care nu erau specificate de proiectanți, nu funcționau cum trebuie, totul din dorința de a mai rămâne profit pentru fiecare firmă sau persoană înlănțuite în lungul drum al achizițiilor publice. De multe ori potențiali clienți s-au ridicat de la biroul meu și au plecat deoarece nu le ofertam ceea ce își doreau ei și credeau că e mai bine decât alegerea avizată în proiect.

Despre domnul Arhitect Horia Băjan am auzit pe Facebook și într-un mesaj de la colegii din Kooperativa 2.0. Dânsul a hotărît să ajute școlile cu probleme să intre în legalitate și în primul rând să protejeze copiii noștri de dezastre care se întâmplă.
S-a format deja un grup pe Facebook, iată adresa: https://www.facebook.com/groups/989795884414472/permalink/989872211073506/

Așa că arhitecți, ingineri, furnizori de echipamente, prestatori de servicii în domeniul instalațiilor, cred că e momentul să ne aducem o contribuție cât de mică pentru viitorul copiilor noștri.

Vă prezint mai jos mesajul domnului Arhitect Horia Băjan și vă invit să vizitați și pagina grupului creat pe Facebook:

„Încă o dată să mulțumesc tuturor celor care mi-au transmis mesaje. Încerc să răspund fiecăruia în parte. Observ un număr foarte mare de oameni care doresc să ajute, avem nevoie de ajutorul fiecăruia dintre voi.
Mi s-au solicitat mai multe interviuri din partea mass-media, dar cred că nu mai este o acțiune individuală și îmi doresc foarte mult să găsim împreună mesajul. Apreciez foarte mult reacția promptă a mass-media de a propaga mesaje pozitive, dar îmi doresc să nu fie un mesaj pe persoană fizică, ci al unei inițiative în care fiecare individ implicat să își găsească locul.
Sunt necesare câteva lămuriri. Avem nevoie de:
– asistență juridică, să reglementăm statutul pro-bono, în măsura în care este cazul. Să oferim consiliere pentru directorii școlilor care riscă să fie speriați, în contextul în care recent patru oameni au fost reținuți. 
– asistență IT, pentru a realiza o platformă de informare și comunicare. Avem nevoie de transparență totală, să putem încărca date și informații.
– oameni cu experienta de project management, care să ne ajute să ne coordonăm in mod profesionist.
– oameni cu experiență în comunicare, care să ne asiste in transmiterea mesajului și în asimilarea feedback-ului primit.
– oameni cu experiență financiară, pentru identificarea surselor și modalităților de finanțare.
– bineînțeles, oameni cu experiență tehnică, pentru întocmirea proiectelor.”

24

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.