Soft Tissues, noul album To The South, Bluebird, se lansează pe 15 noiembrie

Soft Tissues, noul album To The South, Bluebird, se lansează pe 15 noiembrie

Am bucuria și șansa să cunosc câțiva muzicieni români, care transformă scena din România într-un loc profi, pe care prestația lor devine o experiență minunată pentru public. Respect mișcarea muzicală din România și mă bucur ca un copil de fiecare dată când descopăr sau îmi este recomandat un artist necunoscut mie.

Proiectul To The South, Bluebird îl are în spate pe Sorin Pop. Până acum câteva zile nu-l cunoșteam pe clujeanul a cărui voce și chitară mă bântuie de vinerea trecută încoace.

Știu despre el că și-a mai lansat un album, Longings, pe care l-a produs singur, la el acasă 🙂

Acum i-am reținut cu siguranță vocea, un timbru inconfundabil, cel puțin printre artiștii români, dar și acordurile chitarei sale, ingredient de bază în proiectul To The South, Bluebird.

Despre Sorin Pop mi-a scris un email Victor, de la Underdog Records. M-a avertizat că o să-mi placă muzica lui Sorin și mi-a pus la dispoziție o ediție pre release a albumului Soft Tissues, pe care To The South, Bluebird, adică Sorin Pop îl lansează pe 15 noiembrie împreună cu Underdog Records.

Ascult aproape toate felurile de muzică și sunt deschis curentelor muzicale de nișă. Așa cum chiar autorul își localizează noul său album, Soft Tissues este dream-pop / post-rock.

E o muzică potrivită pentru visare, eu îmi imaginez plaje imaculate derulate din viteza unei mașini în care pe bancheta din spate e doar o chitară ce așteaptă asfințitul. Fantastic de bine ar da într-un film, sau în mai multe, având multe valențe vizuale care recomandă acest tip de muzică industriei cinematografice.

Pe Soft Tissues, Sorin cântă mult la persoana întâi și călătorește mult în interiorul sufletului său, într-o introspecție onestă și neobișnuit de deschisă pentru ascultător.

Spun asta pentru că în muzica lui Sorin, odată ce treci de șocul plăcut al vocii aparte și dai deoparte acordurile instrumentelor, versurile pieselor transmit o stare de bine, sunt parte așa cum spuneam mai sus dintr-un day dreaming.

Fie că pleci sau vii, te regăsești undeva în povestea din Soft Tissues, rezonând la ceea ce noi românii concluzionăm atât de bine în cuvântul dor.

Albumul are 10 piese, pe care nu vi le dezvalui încă, vă spun doar că preferata mea este The Lion’s Mouth, după grele deliberări.

Până pe 15 noiembrie, când albumul se va lansa oficial, puteți asculta un single – ‘Little Life’, chiar aici: https://soundcloud.com/underdogro/to-the-south-bluebird-little-life

Albumul complet îl puteți rezerva în avans pe Spotify aici: https://show.co/3HvBaLp

Evenimentul de lansare are loc pe 23 noiembrie la Cluj, mai multe detalii găsiți aici: https://www.facebook.com/events/412781956269252/

Aștept vești de la Sorin Pop și proiectul său To The South, Bluebird, aș vrea să-l văd live, vin măcar o dată pe an la Cluj, dar ar fi minunat să treacă el și prin București, sunt convins că ar găsi public pentru muzica sa.

26

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.