Inspiră adânc! BBC Earth te invită din nou la o călatorie pe Planeta Albastră

Inspiră adânc! BBC Earth te invită din nou la o călatorie pe Planeta Albastră

La 16 ani după prima ediție a documentarului Blue Planet, echipele de producție BBC au trecut într-o nouă eră. Înarmați cu tehnică de ultimă oră, au pus la punct probabil cel mai bun documentar despre mări și oceane din istoria cinematografiei și a teeviziunii.

Dacă la prima ediție, realizatorii au folosit pentru filmări aeriene elicoptere și aparate de filmat cu film de 16 mm, acum au lansat în aer drone care filmează digital în format Ultra HD. În trecut, filmările subacvatice erau complicat de realizat, folosind aparatură de scufundat clasică, cu care scufundările erau mult mai scurte și întrerupte de multe ori de zgomotul bulelor de aer. Acum s-au folosit aparate de respirat cu recirculare, cu care s-a prelungit durata scufundărilor și care au permis filmarea în liniște a faunei acvatice.

Colaborând cu echipe de ingineri, realizatorii de la BBC au inventat un dispozitiv genial, numit megadom, cu care s-a putut filma simultan deasupra apei și sub apă. În acest fel spectatorul este transpus direct în lumea incredibilă filmată în locații îndepărtate.

Un alt dispozitiv inovator a fost un obiectiv miniaturizat, cu un unghi foarte larg, care permite reproducerea imaginilor pe care le vede un pește ascuns într-un recif de corali.

Aș vrea să vă mai spun ca Planeta Albastră 2 este narat desigur de același Sir David Attenborough care își celebrează astfel o carieră de 55 de ani în cadrul BBC.

La coloana sonoră au participat Hans Zimmer și Radiohead, din a căror colaborare s-a năcut piesa Bloom, produsă exclusiv pentru acest documentar.

Blue Planet 2 va fi difuzat în 7 episoade de 60 minute în România la BBC Earth începând cu zilele următoare.

În avanpremiera acestui eveniment minunat, BBC Earth organizează între 26 și 29 octombrie o expoziție inedită la intersecția străzilor Smârdan cu Lipscani, pentru a celebra fantasticul documentar.

 

29

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.