Rober Glasper Experiment vine la Jazz Night Out

Rober Glasper Experiment vine la Jazz Night Out

Ce este jazzul altceva decât un experiment? Și cum putea să-și numească Robert Glasper mai bine bandul decât Robert Glasper Experiment? Un experiment care de-a lungul timpului nu numai că a reușit să-și uimească audiența cu un repertoriu fantastic  dar a și convins mai multe instituții de renume să le acorde distincții remarcabile.

În 2010, piesa All Matter, cântată cu Bilal este nominalizată la premiile Grammy, pentru cea mai bună interpretare Urban / Alternative.
Albumul Black Radio, produs în 2012, a obținut la 55-a ediție a premiilor Grammy, premiul Grammy pentru cel mai bun album R&B.

Robert Glasper este de departe nucleul bandului său, pe care îl poartă prin diverse stiluri muzicale (R&B, jazz, hip hop, gospel, soul) ceea ce aduce un impact deosebit asupra publicului, mai ales atunci când interpretează piese cover ale unor trupe sau artiști celebri.

Aș aminti aici de Soundgarden (Black Hole Sun), David Bowie (Letter to Hermione – cântată extraordinar cu Bilal), Nirvana (Smells Like Teen Spirit), Radiohead (Reckoner).

Întrebat despre cine l-a influențat în aventura sa muzicală, Robert Glasper îl indică fără ezitare pe Miles Davis, care i-a deschis ușa sufletului către sferele înalte ale muzicii din care a extras acorduri și interpretări unice. De altfle, Miles Ahead și Everything’s Beautiful sunt două albume care reflectă clar această influență benefică a monstrului sacru al jazzului, Miles Davis.

Faptul că Robert Glasper Experiment concertează sub egida Jazz Night Out la București, nu mă miră de loc, prietenii de la Twin Arts încheie un 2016 fulminant, pregătindu-ne pentru concertul lui Gregory Porter din 2017. Chapeu bas, Andreea & Dragoș!

Realizarea e cu atât mai interesantă, cu faptul că anul acesta concertul se va repeta a doua zi și la Cluj.

Iată informații organizatorice și despre bilete:

București: 28 noiembrie  2016, ora 20:00, Sala Radio. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30.

Biletele pentru acest eveniment costă 115, 135, 155 de lei, în funcție de categorie, și pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturești şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online pe www.eventim.ro.

Cluj-Napoca: 29 noiembrie 2016, ora 20:00, sala Auditorium Maximum. Accesul în sală se face începând cu ora 19.00. Biletele pot fi cumpărate cu 85, 110 și 135 de lei de pe eventim.ro și de pe biletmaster.ro.

Detalii pe www.twinarts.rowww.jazzinthepark.ro şi paginile de Facebook Twin Arts, Jazz Night Out, Jazz in the Park.

35

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.