Concert Beth Hart

Terapie prin muzică. Beth Hart a concertat fantastic aseară la Sala Palatului

Nu auzisem de Beth Hart până acum vreo lună când Cristian ne-a rugat să scriem despre concertul pe care Beth Hart urma să-l susțină. După ceva studiu am avut surpriza să descopăr o abordare unică a mai multor stiluri de muzică: blues, jazz, rock, toate legate între ele de o voce minunată.

Vorbeam aseară cu Make și sunt de acord cu el că una e să cânți despre niște lucruri generale, de la o distanță apreciabilă și alta e să cânți despre ceea ce simți și prin ce ai trecut tu. Beth Hart pune în muzica sa toată încărcătura sufletului ei. Oameni mai mult sau mai puțin dragi, foști sau actuali, dragoste și ură, frumusețe și urâțenie banală.

Beth Hart a ridicat în picioare aseară tot publicul de la Sala Palatului. Cu o modestie incredibilă, nu s-a sfiit să reia o piesă deoarece a greșit un vers sau să ceară ajutor atunci când nu nimerea octava la clape.

E foarte interesant să vezi un artist care cântă fără a împrăștia aere de vedetă. Beth a cântat aseară pentru publicul cald de la Sala Palatului dar și pentru ea, soțul ei și tatăl ei, persoane care i-au brăzdat viața și personalitatea.

Felul în care Beth a trecut peste dependența de droguri și lupta sa admirabilă împotriva tulburării bipolare de care suferă ne demonstrează încă o dată că muzica bună este o adevărată terapie. Viața i-a adus în cale bune și rele dar a înzestrat-o cu o voce care a trezit în noi speranțe și gânduri bune chiar dacă poveștile din versurile sale nu sunt mereu fericite.

Beth s-a conectat fantastic cu publicul și nu a ezitat chiar să meargă în mijlocul spectatorilor, fiind îmbrățișată de mai mulți dintre ei. Alături de ea, muzicieni de excepție, chitariștii John Nichols și P.J. Barth, basistul Bob Marinelli și toboșarul Julian Rodriguez au făcut un show fantastic, atât pe piesele originale ale lui Beth cât și pe cover-uri ale unor piese celebre, cum ar fi I’d Rather Go Blind sau I’ll Take Care of You.

Un cuvânt bun și pentru Esther Niko și proiectul ei What If care au deschis cu multă modestie dar și profesionalism concertul lui Beth Hart.

L-am luat la concert cu noi și pe David. Pentru el concertul a fost interesant chiar dacă la sfârșit ne-am schimbat puțin locul pentru că nu mai avea răbdare. Am plecat toți trei încântați aseară târziu, luând cu noi un disc cu Beth Hart și multă bucurie în suflet.

Beth Hart la Sala Palatului

Beth Hart la Sala Palatului

Nu am făcut poze decât cu telefonul, sper să vedem și fotografii făcute de profesioniști zilele astea.

22

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.