Ajutor pentru Nepal

Munții din suflet sunt mai greu de escaladat. Ajutor pentru Nepal

O parte din titlul acestui articol se regăsește în motto-ul lui Alex Găvan. Dar cei care ați urcat pe munte, mai jos sau mai la înălțime cunoașteți desigur această realitate.

Pentru a urca un munte, o vale, un versant, fie el extrem de simplu sau teribil de tehnic și solicitant, trebuie mai întâi să lași la baza lui tot ce e mai rău în tine.

Am urcat mulți munți aici în România. Cu bocanci în picioare și cu rucsacul în spate. Am urcat însă mai mulți munți citind cărțile unor super oameni care ne-au inspirat de-a lungul timpului.

După ce am participat la aventurile lui Terray, am escaladat Everestul cu Sir Edmund Hillary. L-am urmat pe Alex Găvan prin blogul său în majoritatea expedițiilor sale făcute fără oxigen și fără șerpași. Totul prin forțe proprii.

În săptămânile trecute am schimbat mai multe mesaje cu Alex și m-am convis încă o dată de corectitudinea lui și de caracterul nobil pe care îl inspiră în tot ceea ce întreprinde.

Întâmplarea a făcut (nu cred că a fost întâmplare) ca Alex să se afle în tabăra de bază a Everestului atunci când s-a produs cutremurul din Nepal. Cutremur care a declanșat mai multe avalanșe, inclusiv cea de pe Pumori, care a devastat instantaneu tabăra de bază.

Alex a reușit să se salveze. Nu a fost simplu, dar a fost ușor în comparație cu ceea ce a urmat. Alex s-a implicat într-o complicată acțiune de salvare a celor care erau prinși sub zăpada din tabăra de bază sau izolați dincolo de cascadele de gheață prăbușite, în taberele avansate de pe Everest.

Și în tmpul ăsta toată lumea îl suna pe telefon și mulți s-au supărat pentru că el nu a vorbit cu ei pentru că era ocupat. Să salveze oameni.

După ce a coborât din munte, a întâlnit adevăratul dezastru. Sate distruse, oameni disperați căutându-și semenii prin dărâmături. Nepalul a fost puternic lovit de soartă în acest an. Lui Alex nu i-a luat mult să înțeleagă că oameni ca el au puterea să schimbe lucruri.

Așa a luat naștere campania de strângere de fonduri pentru oamenii din Nepal care au atât de mare nevoie de ajutor. Notorietatea lui Alex a adus mulți donatori.
S-au donat bani atât prin campanii SMS în cooperare cu Vodafone, cât și prin donații directe.

Cei dintre voi care doriți să o faceți, puteți accesa
http://alexgavan.ro/nepal/#donate

Mult succes, Alex și cinste ție!

 

24

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.