Departe de casă – New Horizons în drum spre Pluto

Sonda spațială New Horizons se apropie după un drum de 9 ani de planeta Pluto. Aflată la o distanță de aproximativ 203 milioane de km de Pluto, New Horizons a efectuat mai multe fotografii necesare operațiunilor de aliniere, în drumul său către marginile sistemului solar.

Pluto și Charon

Una din fotografiile trimise reprezintă planeta Pluto și luna acesteia Charon.
Pe măsura ce se apropie de Pluto, New Horizons va efectua mai multe fotografii cu sistemul de fotografiere pentru recunoaștere la mare distanță LORRI (Long Range Reconnaissance Imager).  Primele manevre de reorientare bazate pe aceste imagini sunt preconizate a începe pe 10 martie. Călătoria lui New Horizons va culmina cu survolarea planetei Pluto și a lunilor ei pe 14 Iulie acest an.
New Horizons, lansată pe 19 Ianuarie 2006, a parcurs deja 4.8 miliarde de km.
Cam departe de casă, nu-i așa? Vorbind cu David despre asta, a tras concluzia ca NASA a lansat sonda atunci când el era în burtică la mami. Și că merge cam încet… 🙂
Deoarece se apropie prea repede (49000 km / h), New Horizons nu va putea intra pe orbita lui Pluto, așa că va avea un interval de timp foarte mic pentru a efectua observații asupra lui Pluto și a sateliților săi.
Voi reveni cu informații despre New Horizons.
Sursă: NASA

22

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.