Preamplificatorul pe tuburi pentru pickup

Later edit: timpul nu imi mai permite sa produc pentru altcineva, pot oferi insa toata consultanta necesara sa va faceti singuri unul.

La început a fost un prototip, pentru pickup-ul nostru pe care l-am recondiționat.
Apoi au fost câțiva prieteni care l-au ascultat și m-au rugat să le fac și lor câte unul.
Surpriza a venit atunci când doi dintre ei au renunțat la preamplificatoarele de marcă pe care le foloseau (Thorens și Edwards), după ce le-au probat pe cele făcute de mine.

După apropape un an de muncă, am reușit să realizez un proiect replicabil, un preamplificator pe tuburi pentru doza de pickup MM.
Pornind de la o schemă clasică de preamplificator cu corecție RIAA, am proiectat cablajele (pentru preamplificatorul propriu zis și pentru sursa de alimentare) și le-am comandat la o fabrică specializată.
Tuburile sunt produse în Slovacia, model ECC 83 S, echivalentul tuburilor vestice 12 AX 7.
Transformatorul de alimentare este toroidal. De reținut că tuburile se alimentează la tensiune ridicată (250 V), obținută în secundarul transformatorului. În sursa de alimentare nu există niciun convertor care ar putea induce armonici și zgomot suplimentar.
Pe tot lanțul audio am ales numai condensatori de calitate foarte bună și mai mult, acum experimentez cu niște condensatori rusești, produși în 1977, car au dat de altfel numele exemplarului 005 – Dostoievski.

Am stabilit că voi folosi de acum înainte numai această carcasă din aluminiu, care se răcește foarte bine și care este produsă de Hammond – în Canada.
Conectorii RCA și terminalul de masă vor rămâne în această poziție, cablul de alimentare, mufa de alimentare, întrerupătorul și lampa prezență tensiune pot diferi, pentru a îmbunătăți continuu designul și performanțele.

Cu prietenii de la AVStore.ro am o istorie lungă și ne leagă multe amintiri plăcute. Dacă vreți să accesați cel mai prietenos magazin de echipamente HiFi, accesați linkul de mai jos:

avstore.ro

10 Responses

 1. Dan
  1 august 2017
  • Mihai Stescu
   1 august 2017
   • Tudor
    5 noiembrie 2023
    • Mihai Stescu
     26 noiembrie 2023
 2. Alex
  21 octombrie 2017
 3. Naatase tanase
  22 octombrie 2017
 4. Mishu
  22 octombrie 2017
 5. Tittel Ferdinand
  21 martie 2021
 6. Laur
  25 ianuarie 2022
  • Mihai Stescu
   2 iunie 2022

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.