Audiția de sâmbătă #20052023

Audiția de sâmbătă #20052023

De mult timp îmi propusesem să reiau rubrica Audiția de sâmbătă. Zilele trecute, uitându-mă în inbox câte newsletter-uri de la firme din domeniul Hi Fi și artiști sau curatori de evenimente muzicale, m-am gândit să le adun într-un articol săptămânal.

Multe dintre ele erau pregătite înainte de plecarea lui tata, faptul că scriu aici acum înseamnă că mă străduiesc să revin în cotidian cât mai repede.


Hi Fi

Noua serie 300 Classics de la NAIM

Producătorul britanic Naim prezintă noua serie 300 Classics, pe care o poziționează la un nivel mai înalt de performanță, „the cutting edge of innovation and technology”.

Seria conține streamerul NS 333, cu DAC încorporat, care poate să redea aproape toate formatele posibile în universul UPnP. Preamplificatorul NAC 332 este interfața cu partea analogică și permite comutarea surselor și atacarea amplificatorului (sau amplificatoarelor).

Are inclusiv intrări și ieșiri balansate, pentru cei care își duc pasiunile la un alt nivel. Poate fi completat cu phono stage-ul NVC TT cu performanțe deosebite atât la doze MM cât și MC.

Pentru NVC TT, specialiștii de la NAIM au creat o sursă de alimentare specializată, pentru a obține un sunet cât mai pur din sursele de semnal foarte mic, cum sunt dozele de pickup.

Este vorba de NPX TT. Seria se încheie cu amplificatorul final monobloc NAP 350, cu componente incredibile, cum ar fi tranzistorii NA009 folosiți deja în Statement System și condensatori cu polistiren, toate componentele alese pentru cel mai bun sunet.

NAD revine cu un amplificator care amintește de anii 70, de data asta cu tehnologii aduse la zi. E vorba de C3050, cu un look absolut genial și tot ce-i trebuie ca să vă bucurați de toate sursele de muzică, analogice, digitale și streaming.

Detalii găsiți aici.

DROP

Comunitatea DROP este un stop obligatoriu pentru orice audiofil. Veți găsi acolo produse foarte bune, unele celebre, care sunt cumpărate de DROP intr-o cantitate mare (puterea comunității) și utilizatorilor li se oferă de cele mai multe ori prețuri mai bune decât la dealeri.

De exemplu, această ediție specială de căști deschise Sennheiser X HD6XX

McIntosh anunță noul amplificator hibrid, cu etaj de preamplificare pe tuburi și final pe tranzistori,
MA 252, în acelși stil iconic și cu aceleași prețuri foarte mari, date desigur de super calitatea și faima brandului. Detalii aici.

Căști noi True Wireless de la Technics. Never Miss A Beat.

Technics lansează două modele noi de căști True Wireless. EAH-AZ80 și EAH-AZ60M2 aduc fidelitatea Technics în modele de căști true wireless ușor de purtat pe întreaga durată a zilei. Aveți mai multe detalii aici.

Și apropos de Technics, mă bucură mult să văd pe site-ul global renăscută secțiunea în limba română.

Seria de boxe Airmotiv de la Emotiva sunt în promoție la producător. Detalii aici.

Recomandare de căști over ear fără fir: Sennheiser Momentum 4 Wireless

La AV Store, găsiți ultimul model de căști de la Sennheiser: Momentum 4 Wireless, cu design puțin schimbat față de generația a treia, dar cu specificații de departe mai bune

Recomandare de soundbar: Bang & Olufsen Beosound Theatre

Îl puteți vedea dar mai ales asculta în showroomul BAng & Olufsen Aviației al prietenilor de la Audio Monkey


Reviewuri și vloguri

O discuție sinceră despre analog vs digital, de la un maestru în domeniu, Harley Lovegrove, fondatorul Pearl Acoustics:

Revista Note

Da, încă se mai scriu reviste Hi Fi. Uite una gratuită aici, respectiv ultimul număr, 116 din TONE

Un playlist interesant de la Pitchfork, 12 piese propuse săptămâna aceasta


Concerte

Byron cântă azi (20.05) la Miez Festival, în Bucuresti, la Verde Stop Arena. În aceeași seară mai sunt pe scenă Vunk, Smiley, Mihai Mărgineanu și Banda. Duminică: Horia Brenciu, White Mahala, Simion Bogdan Mihai, The Speakers Bilete aici.

Pe Byron îi puteți vedea și la:

Streetfood Festival Iași – 9 iunie. Intrare liberă

Rocanotherworld – Iasi – 24 iunie. Bilete aici

Despre Dan și prietenii lui sunt mai multe de spus, mai ales că și-au lansat primul vinil, albumul byron – ALTOrchestra, care sună genial, nu există încă în format digital, îl găsiți fizic analogic dublu vinil aici.

Pe 26.05 în Club Guesthouse cântă Coloray, la invitația Alternative – Culture. Pe scenă vor mai fi pentru warm up și after: Dumitrescu, Călin, John David. Bilete aici.

(Make) Marius Matache insistă să combine pasiunile lui. Adică muzica și ecologia într-o serie faină de concerte Folk pentru Biodiversitate. Urmează să cânte pe 23 iunie la Alba Iulia cu Silvan Stâncel și pe 24 iunie la Reghin cu Angela Mariașiu. Și dacă nu v-ați abonat încă, îl găsiți pe Make pe inclusiv pe Spotify, aici.

Berliner Philarmoniker oferă acces gratuit la Concertul de Violoncel de Dvorak, în interpretarea lui Alan Gilbert și Steven Isserlis.

Accesați concertul aici.

Albume de muzică clasică imprimate la calitate extraordinară, după ce au fost înregistrate de Harley Lovegrove. Acesta împreună cu Pearl Acoustics sprijină tineri artiști publicându-le înregistrările. Veți găsi atât albume în format fizic cât și digital pentru download.

Magazinul este aici: https://shop.pearlacoustics.com/product-category/cds/

Sper că v-au fost de folos informațiile prezentate, revin săptămâna viitoare cu alte noutăți din lumea HiFi și a muzicii.
Mulțumesc pentru sugestii, puteți comenta direct aici pe blog sau pe Facebook.

6

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.