Ninsorium este ultimul album Marius Matache

Ninsorium este ultimul album Marius Matache

Mă consider norocos că printre prietenii mei se află câțiva care se exprimă artistic, prin arta care îmi place foarte mult: muzica.

Make (akas Marius Matache) este în mod sigur cel mai apropiat de sufletul meu. Nu pentru că melodiile lui sunt simplu de fredonat și versurile ușor de reținut, nu pentru că este extrem de colocvial în timpul concertelor, ci pentru că el e Make.

E același Make cu care ne întâlnim la cafenea, pe stradă în cartier (înainte să ne mutăm) și care de fiecare dată ne zâmbește și ne amintește că suntem oameni.

E același Make care a pus prima cărămidă la campaniile de strângeri de fonduri pentru David.

E același Make care dacă într-un concert dorește să cânte un cover și mă vede în public, își cere scuze că nu are chtarist solo ca să cânte Comfortably Numb.

Pe numele lui Marius Matache, se descrie a fi un alchimist al muzicii indie folk care rafinează de mai bine de 20 de ani elemente chimice secrete în muzica românească.

De aproape un an, Make mestecă în recipientele sale poțiuni secrete pentru a obține, iată, cel mai nou element, pe care l-a numit Ninsorium. Adică lui îi arde să cânte de iarnă și ninsoare și noi abia așteptam vara. Dar peste vreo doua luni, când ne va copleși căldura, vom înțelege motivele lui Make 🙂

Ninsorium este cu adevărat un element (al)chimic, așa cum îl descrie doctorul în chimie Marius Matache, dincolo de un album de muzică:

  • numărul atomic este 3, pentru că e al treilea album al lui Make
  • masa atomică relativă este 11 după numărul pieselor include în album

Mai are și altă cifră importantă, respectiv 3, cei trei textieri ai pieselor (Sorin Poclitaru, Loredana Tudor-Tomescu și Arcadie Suceveanu)

Make a fost sprijinit în publicarea acestui album de Jameson. Este foarte important pentru un artist să găsească resurse pentru a se exprima. Lipsa concertelor în această perioadă duce la încasări foarte mici, evenimenele online neputând acoperi nevoile unui artist.

Pe Make îl putem sprijini și prin donații în sistemul Patreon, platforma pentru artiști  cu abonament – www.patreon.com/MariusMatache; cel mai ieftin abonament, 2 euro, inseamna din jumatatea unui bilet la un concert si include un concert online pe luna cel puțin și acces la piese de pe Ninsorium în avans.

La realizarea albumului au contribuit: Berti Barbera (percuții), Vlady Săteanu (bas), Cristi Mihai (nai), Lyuben Gordievski (pian), Daniel Sfichi (acordeon), Victor Panfilov (producator muzical si inginer de sunet, masterizare).

Imediat ce avem linkuri publice de pe magazine și servicii de streaming voi actualiza acest articol. Baftă Make, abia așteptăm să ne vedem la primul concert!

30

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.