Bike Check Inn

Refugiu pentru ochi, minte, suflet și biciclete la Bike Check Inn

Căutam un loc liniștit unde să petrecem un sfârșit de săptămână. Radu mi-a recomandat să iau legătura cu Cornel, pentru a-i cunoaște locul minunat pe care l-a creat la Bunești.

În salba satelor cu nume și suflet săsești (Fișer, Roadeș, Criț, Meșendorf, Viscri, Cloașterf, Saschiz), Bunești e undeva la mijoc.

Lipit de drumul șerpuit care se coboară din Rupea, urmărit parcă de privirile castelanilor din cetatea omonimă, Bunești își așterne domol casele pe colinele și văile care gravitează în jurul pârâului Scroafa.

Ca aproape toate satele enumerate mai sus, Bunești, Bodendorf pe numele său săsesc, are conform Google Maps o biserică fortificată evanghelică, una ortodoxă, primărie, școală dar și Bike Check Inn, un loc marcat ca și pensiune și bed & breakfast cu multe reviewuri interesante pe rețelele sociale dar și site-urile de profil.

Bike Check Inn este copilul de suflet al lui Cornel Stanciu. E tabăra lui de bază într-o mulțime de aventuri cu păduri, localnici, cărări, biciclete, autorități și mentalități.

Cornel a construit nu doar o locație de relaxare ci a investit într-un ecosistem turistic care să se potrivească cu dorințele și așteptările turiștilor și călătorilor care vizitează Transilvania.

Posibilitățile de cazare sunt multiple. Clădirea principală (unde am stat noi) are mai multe camere, la parter dar și la mansardă, cu geamuri mari, care permit soarelui să scalde în căldură și lumină spațiile generoase care te fac să te simți ca acasă.

Aș fi fost tentat să spun ca la bunica, dar Cornel a avut grijă să doteze camerele cu utilități moderne, care te duc cu gândul la un hotel sofisticat.

Am găsit un amestec inedit de clasic și modern: obiecte sanitare din alamă accesorizate cu lemn local, cabine de duș încăpătoare cu gresie tradițională și praguri de lemn, întrerupătoare cap de scară și corpuri de iluminat vintage, pardoseală din dale învechite și paturi mari și confortabile.

Dacă reușești să nu te culci imediat ce ajungi, îmbiat de atmosfera caldă din camere, trebuie musai să mergi în livingul clăririi principale unde să servești din bunătățile preparate de Cornel și partenerii săi.

Culinar vorbind, am avut surprize foarte plăcute, mâncând cu egală poftă un bulz cu cârnați și gem de afine, dar și supe creme de rădăcinoase cu trufe și un risotto delicios.

Legat de trufe, sunt găsite în pădurile din zonă de Cornel și de minunata Aki, viszla adorabilă, încântător de posesivă cu oaspeții, mai ales cu cei mici.

Deserturile ne-au alintat, lichii locale, tarte, clătite și incredibilii papanași ornați cu pesmet.

Consumate cu mare plăcere, bunătățile au fost un aport energetic absolut necesar pentru drumurile pe bicicletă pe care le-am făcut acolo.

Pentru început, am facut drumul până la Viscri și înapoi, în total vreo 15 km. Prima dată chiar se asfalta șoseaua, singurele obstacole pe care le puteți întâlni acum sunt dealurile pe care doar speranța că le vei coborî curând te fac să uiți de efortul urcării lor. Nu vă grăbiți, priviți în jur și efortul este bine meritat.

Pe drumul spre Viscri am oprit de mai multe ori pentru poze, de cele mai multe ori dacă alegeai un unghi corect, puteai pune pariu că fotografia a fost făcută oricând în ultimii 300 de ani.

Viscri este înghețat în timp, cu oameni calmi și impunătoarea biserică fortificată. Casele sunt așezate în tihnă, după felul și asemănarea sașilor, cu porțile lor generoase și culorile vesele care amintesc că multe din ele au fost refăcute de curând.

A doua zi am mers pe malul râului până la Criț. Drumul ușor accidentat este amenajat pe lângă pâlcuri de copaci, și te duce pe o lungime de vreo 4 km până la intrarea în Criț. Am mers însoțiți de Sorin, un adevărat ghid, cu experiență deosebită în ture de bicicletă și puternic conectat la comunitatea locală. La Criț am găsit desigur biserica fortificată, pe care am și vizitat-o.

Dacă nu aveți biciclete, puteți închiria de la Cornel. Fie MTB clasice, fie versiuni high tech electrice. Sunt pe toate mărimile și potrivite pentru traseele amenajate de Cornel.

Așa cum vă spuneam, am fost la Bike Check Inn două weekend-uri la rând. Ne-am îndrăgostit iremediabil de acest loc, vă recomand din inimă să-l încercați. Drumul de la București pare lung, dar merită. Este un adevărat refugiu, de unde vă veți întoarce bucuroși că există astfel de locuri și oameni.

Mulțumim mult lui Cornel și echipei Bike Check Inn, pentru ospitalitate și normalitate.

31

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.