We Will Rock You, (c) Petru Ivu

We Will Rock You !

Am mai văzut câteva musical-uri înainte, atât la București, dar și la Londra. Am admirat de fiecare dată efortul depus de muzicieni, de actori, dar și de organizatorii unui astfel de show. Și având în vedere relația mea cu Queen, probabil că nu sunt obiectiv.

Relația pe care o am cu muzica formației Queen e aproape la fel de veche ca și mine. Destul de repede, pe la 12 ani auzeam prima dată acordurile unei „trupe de rock englezească cu un solist extravagant”.

Cam atât auzisem eu despre ei, odată cu vizionarea pe casete video a unor concerte cu ei. Am avut încă de atunci vinilul cu albumul The Game, iar puțin mai târziu i-am auzit cântând pe coloana sonoră a filmului Highlander.

Piesele lor au rămas impregnate în mine cu atât mai mult cu cât ascultam mai multe din piesele lor. A venit căderea comunismului și atunci am început să accesăm mai ușor viniluri și casete cu muzica celor de la Queen.

Apoi nici nu ne-am trezit prea bine, că într-o zi de noiembrie din 1991, într-o dimineața am găsit pe tablă la liceu scris cu litere apăsate ”Good bye, Freddy! Show must go on!”. Un coleg de clasă de la liceu, Dan Milea, adusese vestea care ne-a întristat atunci atât de mult.

Nu știu dacă visam să-i vedem live, pe un stadion, așa cum îi văzusem pe casetele VHS cu concertul de pe Wembley, dar simțeam că ceva se sfârșise pentru mine sau mai bine zis că pierdusem ceva ce nu atinsesem vreodată, dar cu care sufletul meu rezona incredbil de mult.

Scriam pe bancă versuri din Breakthru, pe care le înțelegeam literar, dar al căror adevărat înțeles l-am perceput numai odată cu lupta împotriva autismului lui David:

„If I could only reach you
If I could make you smile
If I could only reach you
That would really be a breakthrough.”

De altfel David s-a născut cu Queen cântând prin casă și nu e de mirare că are melodia de la telefon chiar ”I Want To Break Free”. 🙂

A venit noiembrie 2018 și toată lumea s-a înghesuit să cumpere bilete la ”Bohemian Rapsody”. L-am văzut și noi și pentru noi a fost concertul cu Queen la care nu am putut participa niciodată. Un succes veritabil care a readus în atenția publicului trupa Queen.

Știam încă din iarnă că în România se pregătește musical-ul We Will Rock You și așteptam cu nerăbdare producția Wonder Theatre. Urma să fie pentru mine prima dată când auzeam muzica Queen live (nu am fost la niciun spectacol al unei formații de cover).

We Will Rock You, musical-ul produs original la Londra de Brian May, Roger Taylor și Robert de Niro, este o poveste fantastică cu și despre rock, cântată odată cu 20 de piese ale formației Queen.

Și când spun cântată, e la propriu. Bandul din România, care a fost selecționat pentru acest spectacol, a făcut aseară un show incredibil alături de cântăreții și dansatorii de pe scenă. Nu le-am urmărit matematic partitura, pentru că oricum nu sunt specialist, dar au cântat grozav și mi-ar plăcea să-i mai aud cântând, Queen sau orice altă piesă rock.

Musical-ul We Will Rock You a avut o punere în scenă foarte faină. Răzvan Mazilu, cooptat de echipa Wonder Theatre a făcut o treabă incredibilă.
El s-a ocupat atât de regie, cât și de coreografie și costume.

Echipa de cântăreți selecționată a fost cu adevărat incredibilă.
Dacă prestația foarte bună a Loredanei în rolul Killer Queen este un lucru cu care ne-am obișnuit, ea fiind un artist total cu o cariera completă, m-au surprins în mod plăcut ceilalți protagoniști ai spectacolului.

Lucian Ionescu și Mara Coptaru au cântat minunat și au impus un aer îndrăzneț, atât prin voce cât și prin ținuta scenică. Nu-i cunoșteam pe niciunul dintre ei, dar mi-au plăcut mult și aș vrea să-i revăd și în alte spectacole.

Adrian Nour (Kashoggy), Ciprian Teodorescu (Britt) și Ana Bianca Popescu (Ozzy) au completat showul, împreună cu boemii.

We Will Rock You nu este un concert rock, este un musical care combină muzică live, costume incredibile și prestații minunate ale unor artiști – unii consacrați, alții mai puțin cunoscuți.

Alături de mulți alți spectatori, am cântat toată seara, mai încet sau mai tare, atunci când am fost invitați de artiștii de pe scenă. Vă recomand din inimă să mergeți să-l vedeți, la reprezentațiile viitoare din București și din celelalte orașe.

Le mulțumesc din suflet echipei Wonder Theatre și tuturor celor care au făcut posiblilă această reprezentație de excepție.

Mulțumim Cristina Bazavan și Alex Tomulescu pentru invitație, felicitări pentru acest show de excepție!

Mulțumesc Petru Ivu și Gina Buliga pentru fotografiile de la spectacol incluse în acest articol.

M-am simțit minunat, am rezonat cu un public incredibil vineri seară și am plecat acasă fredonând piesele Queen.

Deși a lipsit Breakthru, au fost alte 20 de piese alese pe sprinceană de unchiul Brian, care s-a implicat personal inclusiv în producția din România și care de altfel a trimis un mesaj emoționant echipei de aici.

Brian May – We Will Rock You Romania

#DaMaiDeparte Suntem onorati si emotionanti de mesajul pe care Brian May l-a trimis echipei We Will Rock You Romania si ne bucuram sa-l impartasim cu voi, viitorii nostri spectatori.
“Salutari oameni frumosi – actori, trupa, companie – care muncesc pentru We will rock you Romania. Sunt “unchiul Brian” si sunt alaturi de voi cu toata inima mea. Multumesc pentru tot efortul pe care il faceti ca sa prinda viata aceasta productie. Multumesc pentru spiritul vostru, pentru dedicarea si pentru talentul vostru.
The vibe is with you. Sa aveti o premiera minunata, o sa va urmaresc indeaproape. Sa fiti binecuvantati, sunt cu voi.”
Ne vedem pe 10, 11 si 12 aprilie la Sala Palatului. The vibe will be with you!!!!
Puteti cumpara bilete de aici https://www.iabilet.ro/bilete-wwry/
#razvanmazilu #wondertheatre #wewillrockyouro #unchiulBrian

Posted by We Will Rock You Romania on Friday, February 15, 2019

32

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.