Technics a lansat noul pickup SL 1200 MK7

Technics a lansat noul pickup SL 1200 MK7

Atunci când un lucru merge bine, nu-ți rămâne decât să-l îmbunătățești 🙂 Modelul iconic de pickup de la Technics, SL 1200, a devenit celebru cu varianta MK2, la sfârșitul anilor 70 când era pickupul cel mai întâlnit din studiourile de radio dar și ale DJ-urilor din cluburi și discoteci.

Ulterior același model a devenit foarte căutat printre audiofili, remarcându-se dincolo de designul plăcut, de o stabilitate excelentă și un reglaj perfect al vitezei de rotație.

Anul acesta Technics a lansat la CES versiunea MK7, cu o abordare evidentă a DJ-urilor. De altfel, numărul Dj-urilor care au început din nou să utilizeze vinilul ca sursă de muzică a crescut (încurajator spun eu), (îngrijorător spun alții).

Din puctul meu de vedere renașterea vinilului este mai mult decât un moft de hipsteri. Cel puțin pentru cei de vârsta mea, ascultatul unui vinil este un ritual, un moment de respiro pe care ți-l permiți cu greu și pe care vrei să-l savurezi cu adevărat. Neascultând un mix de melodii ci măcar o față de vinil, jumătate de album…

Să revenim la noul model de pickup lansat de Technics. Prețul preconizat este în jur de 1000 EURO și deocamdată se oferă exclusiv versiunea negru mat.

Technics dorește în acest fel să se adreseze și unor utilizator cu buget redus, cu atât mai mult cu cât piața echipamentelor analogice pentru DJ este în creștere și Technic vrea să-și păstreze partea.

Pentru a face față la porniri și opriri dese și la scratchingul inevitabil, Technics introduce un nou motor controlat cu tehnologii preluate de la ultimele generații de playere BluRay. Se promite o turație constantă, ajustabilă însă ca de obcei după dorința utilizatorului.

1200 MK7 este prima versiune de pickup pentru DJ făcut de Technics care primește funcția REVERSE, pentru cei dornici de explorare a înregistrărilor obscure.

Platanul este construit din două straturi, îmbunătățind vizibil amortizarea vibrațiiilor.

Brațul este din nou sub cunoscuta forma de S, construit din aluminiu și în completare, Technics introduce un iluminator cu LED pentru doză.

Atât cablul de alimentare cât și cel de semnal sunt detașabile. Pickup-ul permite redarea vinilurilor pe toate cele 3 viteze cunoscute, 33, 45 și 78 rpm.

Carcasa este foarte rigidă, construită dintr-un amestec de ABS și aluminiu și denotă un produs foarte bine făcut.

Aștept cu nerăbdare ca Techncs să revină și pe segmentul entry level, cu pickup-uri accesibile entuziaștilor audiofili care nu dispun de bugete importante pentru a-și hrăni pasiunile.

26

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.