Metroul lui Tedy merge mai departe, chiar de coborâm la prima sau nu

Metroul lui Tedy merge mai departe, chiar de coborâm la prima sau nu

Scriam acum un an despre dorința lui Tedy Necula de a realiza un lungmetraj, un film inspirațional adânc ancorat în realitatea societății românești.
Am petrecut câteva ore in decorul filmului, atunci când Tedy și echipa lui turnau dublele ce urmau să fie „coborâm la prima”
Știam scenariul și acțiunea întregului film. Și totuși aseară, când am văzut versiunea finală, am rămas fără cuvinte.
Poate doar prezenta lui David lângă noi în sală m-a readus în realitate.

Călătoria cu metroul lui Tedy este una în care ne regăsim cu toți, copii sau adulți. Și mi s-a părut că suntem în călătoria asta de mulți ani, încercând să ne cunoaștem, să vedem adevărata față a celor care ne intersectează viața.

Azi, la 12 ore de la premieră,  mergeam cu David cu metroul către școala lui. Îl ajutam să-și ducă la școală costumul pentru petrecerea de Halloween. E un costum de Harry Potter, pe care îl țineam mai sus, ca să nu călcăm pe el în metrou. Dintr-o sacoșă de hârtie ieșea vârful pălăriei vorbitoare de la Hogwarts.

David nu a observat, dar mai mulți călători din metrou au remarcat costumul și au zâmbit imaginându-și cum i-ar sta lui David cu el. Mă uitam la ei, închideam ochii și revedeam scene din filmul de aseară, când minunatul copil din film vedea prin filtrul minții sale alte fețe ale oamenilor.

Îmi doresc mult ca mesajul filmului să ajungă la oameni, să îi ajute să fie mai buni, să-i accepte pe ceilalți din jurul lor așa cum sunt. Este unul din filmele de care aveam mare nevoie și dincolo de legătura de prietenie pe care o avem cu Tedy, mă simt cu adevărat copleșit de emoțiile filmului.

Aflasem că e vorba și despre un copil autist în film, însă m-a uimit cât de bine au transpus scenaristul, regizorul și tânărul actor trăirile unui copil afectat de tulburări din spectrul autist.

Și celelealte probleme expuse de film sunt interesante, cu reflecții puternice din viața de zi cu zi, trecută prin poveștile unor oameni ca noi.

Alăturarea firească cu rememorarea tragediei Colectiv aduce filmului un plus de emoție, transmisă cu multă măiestrie de componentele filmului ”Coborâm la prima”.

E momentul să fim mai buni, să încercăm să schimbăm ceva. Putem să începem prin a merge cât mai mulți la filmul ”Coborâm la prima”. Rulează la cinematografe în toată țara și vă invit cu drag să-l vedeți.

30

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.