Un altfel de zbor

Un altfel de zbor

Totul a început în iunie, atunci când David a terminat clasa a patra. Mergând cu colegii săi la Premium Wellness, unde își sărbătoreau sfârșitul școlii și începutul vacanței, David a fost foarte supărat că nu a putut intra în piscină fără echipament de siguranță (aripioare sau colac). Atunci, ne-a spus printre lacrimi că își dorește să învețe să înoate.

Lui David nu i-a fost niciodată frică de apă și împins de motivația sa, a făcut tot ce i-a stat în putere ca să învețe cât mai repede să înoate.

Am ales Daimon Club, deoarece este foarte aproape de casă și pentru că m-am bucurat să găsesc o piscină interioară corect echipată, atât din punct de vedere al filtrării și tratării apei cât și al ventilației și dezumidificării.

Piscina interioară are 25 m pe 10, din care trei culoare sunt rezervate cursurilor de inițiere. Restul culoarelor sunt ocupate de clienții obișnuiți ai clubului. De fiecare dată când am fost acolo am remarcat că se respectă reguli stricte de igienă. Accesul în sala piscinei este permis exclusiv cursanților și clienților clubului. Părinții copiilor au acces limitat, fiind obligați să poarte ciupici de protecție.

La Daimon se tratează apa cu clor obținut din electroliză, proces prin care se elimină prezența unor compuși secundari prezenți în produsele de dezinfecție pe bază de clor (acid triizoclorcianuric).  Apa are un aspect plăcut, asigurând în același timp protecția necesară împotriva bacteriilor, virusurilor și altor microorganisme nedorite în piscină.

Ventilația e OK, temperatura aerului plăcută în sala piscinei și nu am remarcat curenți de aer. Umiditatea este evident ținută sub control, am remarcat un aport generos de aer proaspăt care permite o actvitate sportivă susținută.

L-am ales pe Liviu Constantinescu ca și instructor și ne bucurăm să spunem că am făcut o alegere excelentă. Nu i-am spus lui Liviu nimic de problemele lui David, dorind să-l trateze ca și pe ceilalți copii. Ceea ce el a și făcut, aducându-i lui David un plus de încredere în sine și reușind să-i transmită noțiuni de bază care îl ajută pe David să înoate.

David înoată acum, într-un stil haios și personal, pe care Liviu i-l corectează la fiecare antrenament. Între ei s-a creat o chimie interesantă, David îi cere feedback lui Liviu după fiecare lungime de bazin. Dacă la început nu sărea în apă decât de mână cu Liviu, acum abia așteptă exercițiile de respirație când îți scufundă capul de mai multe ori decât i-o cere Liviu.

În mod sigur prin mâna lui Liviu au trecut mii de copii și asta se vede clar. Calm, insistent și ferm atunci când este nevoie, Liviu găsește mereu calea corectă de a dialoga cu David. Și a reușit să-l învețe pe David să înoate, să deprindă acest sport minunat. Pentru noi David nu doar înoată, bucuria care se vede pe chipul lui când e în apă e un semn de libertate totală, un zbor minunat pe suprafața apei.

Mulțumim mult, Liviu!

26

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.