Am văzut Prenumele, la Cinema Pro

Am văzut Prenumele, la Cinema Pro

M-am bucurat mult că am văzut ieri piesa Prenumele, la Cinema Pro.

Spectacolul în regia lui Rasvan Săvescu, urmărește piesa lui Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patellière, a cărei reprezentație originală din 2010 i-a adus mai multe premii și nominalizări remarcabile.

Versiunea în limba română, pe care am văzut-o aseară este pusă în scenă cu 5 actori grozavi care transformă cele 100 de minute ale reprezentației într-o furtunoasă comedie, în care textele autorului prind viață prin minunatul joc actoricesc.

Actorii Mihai Călin, Mirela Oprișor, Claudiu Bleonț, Raluca Aprodu și Leonid Doni întruchipează trei vechi prieteni (Vincent, Pierre, Claude) și sora (Babou) respectiv soția (Anna) unuia dintre ei. Acțiunea este plasată într-un prezent condimentat cu temerile și prejudecățile unei societăți franceze atât de asemănătoare cu a noastră…

Alegerea, în glumă dar mai ales în serios, a prenumelui viitorului copil al lui Vincent și al Annei, scoate la iveală caractere și comportamente necunoscute personajelor ale căror destine erau oarecum împletite de mai bine de 30 de ani.

Piesa este profund influențată de abilitățile și sonoritățile limbii franceze, iar adaptarea în limba română mi s-a părut genială. Fie că vorbim de comedie de situație, gesturi, expresii, toate sunt aduse de actori la o stare de superlativ.

Am râs cu lacrimi aseară. Nu vreau să vă povestesc nimic din ea, deoarece răsturnările de situație sunt cu adevărat spectaculoase și aș vrea să vă bucurați și voi de spontaneitatea acestor actori minunați.

Prenumele e o piesă pe care vă recomand sincer să o vedeți și care reușește ca după hohote de râs să vă arunce semne de întrebare asupra unor probleme atât de simple ale vieții.

26

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.