Ziua Porţilor Deschise la Fabrica de bere Bergenbier

Ziua Porţilor Deschise la Fabrica de bere Bergenbier

Am mai vizitat fabrici mici de bere, dar nu mai fusesem niciodata într-o fabrică de această mărime.
Fabrica de bere Bergenbier de la Ploiești m-a impresionat în primul rând datorită mărimii, rigurozității oamenilor care lucrau acolo și faptului că erau pasionați de ce făceau.

La Bergenbier Ploiești se produc 3500000 hl de bere pe an. Mi se părea imens, de necrezut. Dar ulterior mi-am dat seama că vorbim de o scară industrială, o producție de 6 sortimente de bere. Pe lângă sortimentele autohtone Bergenbier și Noroc, în fabrică se mai produc și Staropramen, Becks, Stella Artois și Lowenbrau.

Nu numai că sunt multe sortimente, dar și foarte diferite. Cum e posibil acest lucru? Instalațiile complet automatizate produc șarje de bere urmate de perioade de întreținere și curățare a liniei de producție. Diversele sortimente de bere sunt ambalate în sticlă, can, pet sau butoaie pentru servire draft.

De ziua porților deschise, am vizitat împreună cu alți prieteni bloggeri această fabrică. În această perioadă a anului, producția este redusă și organizatorii au deschis pentru vizitatori o linie de îmbuteliere la pet, pentru a putea vedea un ciclu complet de producție.

Multe automatizări, senzori de tot felul, automate programabile, linii de spălare și sortare sticle, lipire etichete și îmbuteliere. Lucruri despre care știam deja, dar pe care le-a regăsit așa cum vă spuneam la o scară mult mai mare.


Interesantă organizarea, am găsit în afară de bloggeri o mulțime de vizitatori, uimiți ca și noi de fabrica Bergenbier.
Mulțumesc pentru invitație, sper să mai vin la fabrică, mi-ar plăcea să iau pulsul într-o zi în care aveți producția la 100 %.

Parcă special pentru mine, ați pus la ieșire doi DJ care puneau muzică de pe vinil…

26

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.