Hoinari prin Cluj. Oameni, discuri și locuri faine

Hoinari prin Cluj. Oameni, discuri și locuri faine

V-am povestit de curând aventura noastră cu Mugur la Cluj. Am promis atunci că voi reveni, spunând câteva lucruri despre șederea noastră în oraș. Am reușit să ne plimbăm prin oraș fie seara, fie dimineața. Era destul de frig așa că am intrat prin multe librării, magazine.
Oamenii ăștia din Cluj, sunt, cum să vă spun, parcă din alt film. În fiecare butic, bar sau restaurant, farmacie sau magazin de fructe am fost întâmpinați cu zâmbet pe buze și politețe.

Pe Eroilor am găsit într-un gang simpatic două magazine care pot satisface dorințele oricărui iubitor de muzică sau chiar audiofil. Când am ajuns acolo, la magazinul de viniluri ne-a întâmpinat un mesaj în geam ”revin la 12:30”, așa că am intrat mai întâi la Vintage Audio.
L-am găsit acolo pe Cristian Roșca. Cristian are acolo o colecție impresionantă de aparatură audio vintage. Am văzut acolo pickup-uri marca DUAL, amplificatoare pe tuburi și o mulțime de componente din sisteme hi-fi. Am plecat cu greu de acolo, atrași doar de magazinul de viniluri, care se deschisese între timp. Cristian m-a amenințat cu vreo câteva modele de pickup-uri, dar tebuie să vorbim cu Moș Crăciun pentru asta. David a învârtit de butoane și potențiometre, fără ca să-l streseze pe Cristian, deoarece el le și repară… 🙂

La Dusty Sounds Record Shop ne-a întâmpinat Daniel Piper. Ne-am pierdut rapid prin colecția care conținea încă multe titluri bune, deși ”marfa” venise de câteva zile. Se pare că am ajuns la timp. La timp să găsim Dire Straits, Neil Young. În plus, Mikișor a plecat de acolo cu un disc primit cadou. Așa că ascultăm și Wings… Daniel regreta că nu ajunsesem cu 2-3 zile mai repede, deoarece multe din discurile de care l-am întrebat tocmai se vânduseră.
Magazinele de pe gangul de la Eroilor 31 sunt de vizitat și luați-vă suficient timp. Mereu veți găsi un pickup inedit sau un vinil pe care doriți să le ascultați. Și da, asta se poate în ambele locuri.

La intersecția dintre străzile Iuliu Maniu și Bolyai Janos am găsit un magazin de fructe și legume, plin ochi de bunătăți, de unde am cumpărat clementine și curmale. Când am întrebat de curmale spunând că sunt foarte bune și că am vrea și noi la București, domnii de acolo ne-au spus de unde să cumpărăm din București – adică magazinele engross de unde se aprovizionau ei cu marfă…

Nu pot să nu vorbesc și de Bujole. Am servit acolo micul dejun în ziua plecării și am băut de vreo doua ori cafea (espresso și latte machiato). Totul este foarte cochet acolo, servirea impecabilă și mâncarea foarte gustoasă. Bujole e chiar în centru, vis-a-vis de Catedrala Sf. Mihail.

25

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.