America de Sud

Revelion în America de Sud (P)

Atunci când planifici pentru prima dată o călătorie turistică pe un alt continent, ți-ai dori să vizitezi cât mai multe locuri odată, să-ți faci o imagine generală despre acesta. America de Sud nu face excepție. Am rămas surprins plăcut studiind traseul excurisiei propuse de J’Info Tours pentru revelion în America de Sud.
Obiectivele propuse de J’Info Tours sunt multe și diverse, atât obiective urbane (istorice, arhitecturale și de distracție) cât și obiective geografice, amplasate pe un traseu care străbate America de Sud de la vest la est.

Pentru a vă face o idee de ansamblu asupra distanțelor imense din America de Sud, a complexității traseului și a statelor traversate în excursia propusă de J’Info Tours, am creeat o hartă pe care v-o prezint mai jos:

 

Traseul propus pornește din Lima – capitala statului Peru, o țară cu puternice contraste. Leagănul civilizației Inca, Peru reprezintă sursa unor imagini emblematice pentru continentul sud-american.
Cartoful, melodiile cântate la zampoña și Machu Pichu sunt repere eterne ale civilizației Inca, cu rădăcini puternice în Peru.
În țara limbii quechua, capitala Lima este o metropola autentică ce poate rivaliza cu surorile europene, populația sa fiind apropiată cu a Parisului.
Am amintit Parisul, deoarece putem găsi lucrări ale unui celebru arhitect și constructor francez, Gustave Eiffel, care a proiectat poduri, clădiri și fântâni arteziene cu ceva timp înainte să construiască simbolul Parisului, celebru turn care îi poartă numele.
În Lima, câteva obiective care nu trebuie ratate, ar fi: Plaza de Armas, Palacio de Gobierno, Mănăstirea San Francisco, San Isidro, Piața Dragostei, Muzeul Aurului, Muzeul Arheologic.

Un punct intermediar obligatoriu înainte de drumul spre Machu Pichu este Cusco. Important nod de comunicații, Cusco reprezintă pentru turistul grăbit un loc ideal pentru aclimatizarea cu altitudinile importante care vor urma în excursia sa.
În afară de excursia la Machu Pichu, celebrul sit arhelologic incaș, din Cusco se va vizita și Lacul Titicaca precum și alte obiective, cum ar fi: Palatul Almirante, Muzeul Inca, Templului Soarelui (Qurikancha), Fortăreața Sacsayhuaman, Pucapucara și Tambo Machay, Valea Sacră a Incașilor pe râul Urubamba, Cetatea Pisac, Ruinele Ollantaytambo, Machu Pichu, Templul Condorului, Templul Celor Trei Ferestre, Mirador, Palatul Regal și Ceasul Solar Intiwatana.

Din zona Cusco continuăm urcușul către cea mai înaltă capitală din lume, La Paz. Capitala Boliviei ne uimește și ea prin contrastul între realizări arhitectonice moderne și zone sălbatice în care civilizația pare că nu a pășit. Câteva repere în La Paz: Biserica San Francisco, Catedrala din Piața Murillo, Muzeul Miniaturilor, Casa de Murillo, Valea Lunii.

 


Părăsim cu regret La Paz, pentru a merge către Buenos Aires, capitala tangoului și a Argentinei. Numită cea mai europeană țară din America de Sud, Argentina adăpostește o populație amestecată de gaucho și o mulțime de emigranți, din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. O capitală cosmopolită, Buenos Aires, port la Atlantic, a reprezentat un refugiu important al exploratorilor care căutau drumul spre vest sau mai târziu străbăteau Strâmtoarea Magellan în căutarea bogățiilor Țării de Foc. Pentru a gusta din sălbăticia Argentinei, se impune desigur o vizită la Parcul Național Iguazu ale cărui cascade fantastice te lasă fără răsuflare.

Fantastica expediție propusă de J’info Tours se încheie, cum altfel, decât cu o vizită la Rio De Janeiro. Gazda celebrului carnaval de samba, orașul vegheat de celebra statuie a Mântuitorului este un reper fantastic pentru America de Sud și Brazilia.

America de Sud

Revelion America de Sud propus de J’Info Tours

Mai multe amănunte despre excursia de revelion în America de Sud propusă de J’Info Tours puteți găsi aici. Prețul excursiei începe de la 2889 EURO pentru o persoană. De reținut că există o promoție în vigoare de care puteți beneficia până la 31 octombrie.

24

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.