Piscine – inceputuri

Salutare! Din anul 1998 lucrez in domeniul instalatiilor si piscinele au navalit in viata mea fara prea multe menajamente prin anul 2000 cand, discutand cu colegul si seful meu de atunci, decideam ca echipamentele pentru piscine ar fi o alternativa buna instalatiilor de aer conditionat si o activitate complementara pe timp de vara pentru firma de instalatii unde activam.

Nu stiam multe pe atunci despre piscine, doar informatii tehnice disparate despre hidraulica lor, dobandite prin facultate. Cu timpul am inceput sa acumulez cunostinte despre un domeniu care s-a dovedit a fi incitant, interesant si extrem de vast.

De atunci am consiliat sute de oameni care isi construiau, reparau sau modernizau piscine. Cu multi am ramas prieten, cu unii m-am certat, cu altii vorbesc la telefon aproape in fiecare zi. Am incercat sa impun mereu un echilibru intre instinctul de vanzator  (necesar in activitatea de vanzari – insa detestat de toti clientii) si dorinta de a da un sfat bun, pentru a se gasi solutia cea mai buna pentru piscina in cauza.

Informatiile prezente in cotidian au postat mereu piscinele intr-o zona a luxului, accesibila numai persoanelor cu disponibilitati financiare importante. Realitatea este ca in functie de complexitatea proiectului, piscinele de marime mica sau medie pot acompania fara mari eforturi financiare constructia unei case.

Din punct de vedere tehnic, cunostintele despre piscine sunt foarte reduse in cadrul publicului din Romania. Lipsa proiectelor in constructia de locuinte personale s-a oglindit de multe ori in constructia de piscine total necorespunzatoare din punct de vedere tehnic.

Incerc sa adun in acest blog informatii despre constructia, intretinerea si reparatia piscinelor. Nu imi propun descrieri exhaustive care sa plictiseasca cititorul, ci articole succinte care sa contina informatii utile. Mi-as dori sa pot prezenta informatiile intr-o ordine fireasca – in functie de etapele tehnologice, insa voi intrerupe acest sir de fiecare data cand voi fi solicitat in orice tema adiacenta care va poate interesa. Vor exista articole si in functie de sezon – de exemplu acum se pun in functiune piscinele dupa lunga perioada de inactivitate.

Va multumesc pentru atentie si sper sa gasiti pe acest blog informatii utile pentru piscina dumneavoastra – existenta sau in proiect.28

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.