Ce-ar fi dacă odată plecați din București pe DN1 și în loc să intrați în tumultul Văii Prahovei, faceți la dreapta la Câmpina? Și apoi mergeți încă vreo 22 km, urmând firul Doftanei, treceți de barajul Paltinu și la un moment dat ieșiți din drum, urmând indicatorul ATRA? Ar fi cea mai faină alegere a voastră.
În acel moment veți părăsi nu numai un drum, ci veți păși într-o lume aparte, care vă face să uitați de toate problemele lumii cotidiene.
Cel puțin așa a fost pentru noi. Trecuse mult de când nu mai ieșisem undeva și am acceptat cu mare drag invitația prietenului nostru Alex să-l vedem la noul loc de muncă.
Pe Alex îl știu de când era copil, locuind la apartamentul vecin. Am fost foarte mândru de el atunci când am aflat că s-a înscris la o școală de bucătari. Una cu renume, din Bulgaria. Apoi m-am bucurat și mai tare văzând că își dorește să fie mai bun și să învețe și mai mult. Pentru Alex au urmat stagiile. Un an la Berlin și apoi un an în California, de fiecare dată în restaurante cotate în ghidul Michelin.
Iată cum, la mai puțin de 24 de ore de la întoarcerea sa din California, Alex, numit pe bune acum Chef Alexandru Dumitru și-a preluat noul job de la Pensiunea ATRA.
La ATRA am cunoscut atât pe managerul locației, cât și pe unul din proprietari. Din discuțiile purtate cu ei am remarcat o dorință de a păstra un standard ridicat în serviciile oferite. Numărul mic de camere (9), arhitectura fantastică a clădirii (pentru care de altfel a primit două premii consecutive la anuala și bienala de arhitectură), potențialul fantastic al locației au impus multă muncă pentru a putea păstra aceste standarde.
La ATRA clienții beneficiază de acces la saună, sală de forță precum și activități outdoor: plimbări cu caiacele sau cu bicicletele. David s-a simțit foarte bine, legănându-se în hamac, alergând prin curtea generoasă, răsfățat de Alex, Andrei și restul echipoei de la ATRA.
A fost prima dată când am mâncat ceva gătit de Alex. Mikișor a comandat o supă cremă de morcovi cu ghimbir, eu Gnocchi cu ciuperci de pădure, iar la felul principal am servit la recomandarea chef-ului Doradă. Desertul a însemnat o versiune foarte faină de papanași (preparați fără prăjire) precum și o negresă grozavă. Pentru că am plecat în aceeași zi, nu am putut să mă bucur de bere Ground Zero sau de un vin roșu din lista lungă de pe meniu.
Meniul Michelin include și preparate pentru vegetarieni, ceea ce ne-a bucurat mult, pentru că Mikișor și-a putut alege mai multe feluri de mâncare.
Alex a fost foarte ocupat, restaurantul fiind deschis și celor care nu locuiesc la pensiune, așa că a fost plin până pe la ora 18. L-am surprins zâmbind într-o fotografie, ceea ce m-a bucurat mult, deoarece muncise toată ziua.
Fie pentru o escapadă de weekend, fie pentru un teambuilding, pensiunea ATRA este o locație aparte care vă poate inspira și deconecta de tumultul cotidian. Pentru noi așa a fost și ne propunem să revenim la toamnă, de data această să dormim măcar o noapte în camerele cu vedere spre lac. Mulțumim Alex, mulțumim întregii echipe ATRA pentru clipele minunate pe care le-am petrecut la voi!