Cercetaș pentru o zi

Cercetaș pentru o zi

Cred că v-am mai povestit despre faptul că David merge de ceva vreme la cercetași. Probabil că toți dintre voi ați auzit de cercetași, măcar din filmele americane. David se simte foarte bine între cercetași și este foarte fericit de fiecare dată când se îmbracă cu cămașa de cercetaș.
Am avut posibilitatea să petrec mai mult timp alături de cercetași, respectiv de Asociația Cercetașilor Tradiționali din România (ACT-RO). Am fost împreună la mai multe manifestări și am fost surprins plăcut de ceea ce se întâmplă acolo.
Cercetașii își propun să promoveze valori veritabile, legate de tradițiile naționale, drumeții, camaraderie și tot ce înesamnă asta.
Copiii fac multe activități interesante. Învață despre cum să meargă în drumeții, cum să se orienteze în teren și alte tehnici necesare mersului pe munte.
L-am cunoscut în timpul acestor activități pe domnul Alin Dimăncescu, urmaș al primilor cercetași români, a cărui bunătate și implicare animă fiecare acțiune a cercetașilor.

Să nu credeți că cercetașii sunt cine știe ce organizație închisă. Nici vorbă. Ei sunt deschiși pentru a atrage în mijlocul lor copii și tineri dornici să ducă mai departe tradiția fraților Dimăncescu și a cercetașilor români tradiționali.

Legat de dorința de a promova această organizație este și evenimentul de sâmbătă 18 iunie din Parcul Herăstrău. Cercetaș pentru o zi este un eveniment prin care orice copil poate petrece mai multe ore cu cercetașii, pentru a participa în mod activ la activitățile propuse de cercetași.

Dacă doriți să vă aduceți copiii la această acțiune, pot să va spun că ei vor învăța despre: echipamentul de drumeție, orientare, prim ajutor, noduri și chiar noțiuni de alpinism. La Park Aventura Herăstrău, unde se va desfășura acțiunea, fiecare copil participant va putea parcurge gratuit un traseu cu provocări diverse, inclusiv câteva traversări tiroliene, ca și cadou din partea ACT-RO și a partenerului Aventura Park.

Pentru a vă înscrie copiii, completați formularul de aici.

Ne vedem sâmbătă acolo?

27

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.