Echpa Garmin

Garmin Vivofit 2, un gadget util și prietenos

Nu am acordat mare atenție în general condiției mele fizice. Îmi place să practic sportul însă nu o fac regulat sau organizat. De multe ori fie în drumeții montane, fie pe bicicletă, am simțit că am nevoie de mai multă forță și rezistență.
M-am bucurat foarte mult când colegii de la Garmin mi-au propus să testez Vivofit 2, o brățară destinată oricărei persoane care dorește să-și monitorizeze activitatea fizică sau care are nevoie de imbold pentru a face mai mult sport.
Vivofit 2 este în așa fel gândită încât să o porți tot timpul pe mână. Deja am purtat-o aproape o lună și am păstrat-o pe mână inclusiv la duș și în timpul somnului. Nu am simțit niciun disconfort, mi-au trebuit vreo două zile să mă obișnuiesc cu ea deoarece eu nu port ceas la mână.
Aventura mea cu Vivofit 2 a început cu o invitație din parte Garmin să particip la o alergare în Herăstrău, alături de Carmen Albișteanu și Alexandru Corneschi. Atât Alexandru, cât și Carmen practică sportul la un nivel foarte ridicat, așa că sincer eu mă așteptam să mă simt ca un fel de outsider în ceea ce a devenit echipa Garmin, completată și de Alex Moise (Sales Manger Romania la Garmin).
De toți trei auzisem, însă nu-i întâlnisem până atunci. Spre marea mea bucurie, ei m-au primit cu căldură și mi-au predat o frumoasă lecție despre sport dar și despre prietenie și spirit de echipă. La început am păstrat ritmul, însă ulterior am încetinit și apoi m-am oprit de mai multe ori.
De fiecare dată m-au încurajat să continui și și-au dorit foarte mult să terminăm această ”cursă” împreună.
Le mulțumesc încă o data, a fost o experiență foarte faină.
În ceea ce privește Vivofit 2, nu m-am mai despărțit de ea de atunci și mi-ar place să vă spun câteva lucruri utile.

Garmin-Vivofit-2

Garmin-Vivofit-2

Varianta pe care am testat-o eu deține senzor giroscopic și se poate conecta la un monitor cardiac. Ea poate monitoriza numărul pașilor și în funcție de informațiile introduse inițial estimează caloriile consumate și distanța parcursă. Interesant este că în plus față de monitorizarea activităților sportive, Vivofit 2 ține evidența orelor de somn.
Pentru setarea parametrilor și vizualizarea statisticilor, am conectat brățara Vivofit 2 la aplicația Connect instalată pe Iphone. M-am bucurat că în acest moment protocolul BlueTooth a depășit vârsta pionieratului. Conectarea la telefon s-a făcut fără probleme și sincronizarea cu programul Connect are loc simplu fie la deschiderea aplicației, fie la apăsarea butonului de pe brățară (mai lung, până când pe ecran apare scris Sync).
Iată mai jos câteva capturi de ecran de pe telefon, care prezntă informații interesante culese de Vivofit 2:

Datorită afișajului special și a unei tehnologii eficiente de utilizare a energiei la sncronizare, bateria se schimbă abia după un an, ceea ce este fantastic pentru un astfel de gadget.

În mod normal, pe afișaj apare ora curentă, însă prin apăsări succesive de buton se afișează data, numărul de pași sesizat, numărul de pași rămași pentru completarea obectivului zilnic, distanța aproximativă parcursă (în km), caloriile arse.

Atunci când începi o activitate sportivă (predefinit alergare), setezi brățara pentru așa ceva și dispui și de un cronometru. E bine să folosești această opțiune și atunci când faci sporturi care nu implică mișcări ciclice ale mâinii, pentru a se putea înregistra corect această activitate. (de exemplu când mergi cu bicicleta).

Ca și construcție, Vivofit 2 deține o carcasă și o brățară din cauciuc, care îi permit și funcționarea subacvatică (până la 50 adâncime).

Pentru un utilizator ca și mine, Vivofit 2 este perfectă. Pentru sportivi avansați probabil că produsele Garmin din aceeași familie, însă dotate cu GPS și senzor cardic reprezintă o opțiune.

 

 

 

 

31

No Responses

  1. Pingback: La drum cu Garmin Forerunner 620 17 septembrie 2015

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.