Thora

Despre Thora, puțin de Tiff și alte instantanee din Cluj

Duminică am pozat mai multe lucruri cu 7d mark II și cele două obiective Canon pe care le-am avut cu mine: EF 24-105 F/4 L IS USM, EFS 10-18 IS STM.

Pe Thora am întânit-o în parcul central din Cluj, pe unde am scurtat drumul către hotel. Fiind duminică, erau foarte mulți copii animați de un eveniment care a implicat poliția, pompierii, ambulanțe, grădinițe, școli. etc.

Cei mici alergau de colo colo, când într-o mașină de poliție, fie pe motocicleta de la circulație sau porneau sirena de la mașina de pompieri.

Thora se odihnea în mașina specialiștilor pirotehnici de la poliție. Ea e un ciobănesc german de 6 ani, cu o privire care dă gata pe oricine, iubitor de căței sau nu.

Nu m-am abținut, i-am mângâiat lăbuțele și capul imens, extrem de fotogenic. Am uitat cum îl cheamă pe domnul care are grijă de ea. L-am fotografiat și i-am zis că-l public așa că poate ne trimite dânsul un mesaj. Un om deosebit, calm, politicos și dornic să-i satisfacă pe micii vizitatorii rugând-o pe Thora să-și schimbe poziția de mai multe ori, ca să de bine în poză.

[masterslider id=”2″]
Am văzut la Cluj o expoziție de fotografie care m-a impresionat profund. Intitulată Fotografii din vieți ascunse, prezintă imagini din instituțiile unde sunt închiși pe viață tineri și copii cu tulburări psihice grave. Am ieșit cu lacrimi în ochi de acolo. Și expoziția era amplasată sub statuia lui Avram Iancu. Oare ce ar fi spus el despre asta?

[masterslider id=”3″]
Către seară am trecut prin locul unde se termina, din păcate TIFF-ul. Avem poză și cu filmul câștgător dar și cu atmosfera înteresanta din Piața Unirii, cu ecranul gonflabil, mulți spectatori și biserica Sf. Mihail în fundal.

[masterslider id=”4″]

21

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.