Ceres vazuta de Dawn

Ce surpriză îmi pregătește NASA de ziua mea :)

Am exagerat desigur cu titlul acestui articol. Coincidența face însă ca pe 6 martie să fie programată de  NASA intrarea sondei spațiale Dawn pe orbita planetei pitice Ceres. Eu nu am învățat la școală despre Ceres, însă David știe deja că este ”planeta dintre Marte și Jupiter”.
Lansată în septembrie 2007, sonda Dawn a vizitat mai întâi un alt obiect din centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter, respectiv asteroidul Vesta (in 2011 și 2012) și apoi a început călătoria către Ceres. O astfel de misiune cu două opriri este posibilă datorită celor trei motoare ionice ale sondei Dawn.
Toate fragmentele prezente în centura de asteroizi, inclusiv Vesta și Ceres sunt foarte importante deoarece ele reprezintă materia primă din care s-au format Venus, Pământul și Marte.
De la corpuri precum masiva Vesta, Pământul poate să fi primit părți din miezul său și e posibil ca apa de pe Pământ să provină din asteroizi similari cu Ceres.
Misiunea Dawn precede viitoare misiuni ale NASA care urmăresc studierea asteroizilor, preluarea de probe de pe ei și demonstrarea teoriilor de redirecționare a asteroizilor.

24

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.