Apropo de TIFF

Apropo de TIFF

Am citit astăzi pe blogul lui Cristian China despre TIFF 2015.
Și mi-am adus aminte despre ce film am văzut în 2012 la Sibiu la TIFF. Chiar în ultima seară a festivalului am ajuns și noi la Sibiu și l-am lăsat pe David în grija Mariei și a lui Zie. (era prima data când ieșeam singuri în oraș, după mai mulți ani).
Am văzut atunci Living in the material world – un film despre George Harrison. Mie personal îmi place mult muzica lui Harrison și după The Beatles, apropierea lui de Bob Dylan mi-a făcut-o foarte cunoscută, mai ales din grupul Traveling Wilburys (un adevărat dream team: Roy Orbison, Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne, Tom Petty).
Titlul filmului este desigur o metaforă, George Harrison a luptat mult cu și în viața materială și a încercat să asceadă către înalțimile unei vieți spirituale aparte. E un film maraton, are mai mult de 3 ore și este regizat de Martin Scorsese. Merită văzut și acum la 4 ani de la lansare.
La TIFF vin filme superbe care ne surprind de fiecare data. Titlurile propuse în anul acesta – cu orientarea către Argentina – promit multe. Doar când ma gândesc la Argentina, îmi aduc aminte de poveștile unui prieten care a bătut cu piciorul o parte din Patagonia, până prin Țara de foc. Exotismul acestor locuri se regăsește în temperamentul locuitorilor și în toate creațiile lor.
Să le vedem și filmele!

28

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.