Coborâm la prima – primul film românesc inspirațional, un proiect Tedy Necula

Coborâm la prima – primul film românesc inspirațional, un proiect Tedy Necula

L-am cunoscut pe Tedy Necula duminica trecută, când ne-am întâlnit la Cappuccino Story. Mai văzusem câteva postări pe Facebook despre el, dar nu aveam nicio idee concretă despre ce face. Ei bine, Tedy, a cărui viață este o luptă continuă cu prejudecăți și cu piedici fizice sau virtuale, a găsit în străfundul ființei sale resurse să creeze filme inspiraționale.

Dacă aruncați o privire pe site-ul său tedynecula.com (ceea ce vă și rog să faceți), alocați-vă mai multe minute ca să urmăriți câteva din filmele realizate de el. Sunt foarte emoționante, Tedy transmite bunătatea și forța lui în fiecare cadru filmat.

În primul rând să facem cunoștință cu el. Și sincer, cuvintele mele sunt de prisos în fața unui film pe care Tedy l-a realizat pentru una din campaniile sale și care îl definește pe deplin.

Am pășit alături de el, încercând cu mare greutate să-mi ascund emoția pe care mi-o provoca fiecare pas. Un gest atât de banal pentru noi îi necesită lui Tedy o concentrare imensă. Dar fiecare pas al lui e un exemplu că în interiorul nostru există forțe imense, pe care trebuie să le regăsim prin multă muncă și concentrare.

În discuțiile purtate, Tedy și-a găsit timp să-mi vorbească despre ”Coborâm la prima”. E vorba de un film inspirațional la care lucrează de ceva timp și care promite a fi nu numai primul film inspirațional românesc ci și unul foarte bun.

Un film de 90 minute, a cărui acțiune plasată în dimineața de după Colectiv, se petrece integral într-un vagon de metrou. Și pentru că lucrurile nu se întâmplă aiurea, ci există o ordine cosmică firească, am aflat de la Tedy că printre personajele filmului este și un copil autist.

Metroul oprit între stații transformă atitudinea personajelor dintr-o nepăsare individualistă către grijă și înțelegere pentru ceilalți.

În filmul regizat de Tedy vor juca 15 actori români foarte cunoscuți și încă mulți alții..
Filmările sunt preconizate a începe în Iulie 2017 și filmul va fi produs până în Februarie 2018. Tedy mai are încă nevoie de fonduri pentru a putea termina filmul.
Dacă doriți să-l susțineți (merită, credeți-mă), accesați pagina lui tedynecula.com, unde veți găsi informații de contact.

Abia aștept să vedem ”Coborâm la prima”, care va fi prezentat atât la festivaluri de film, cât și în rețelele de cinematografe.

Coborâm la prima – Pitch from tedy necula on Vimeo.

34

No Responses

Write a response

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.